| Vakantie Schotland / Wales / Engeland / Ierland (home) >> Weekendje Engeland

| Weekendje Londen >> Bezienswaardigheden Londen

Stedentrip naar Londen

Bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip naar Londen (London)?

Londen is met zijn rijke historie, zijn vele mooie architectonische gebouwen en zijn vele gevarieerde inwoners een echte Wereldstad. Met oude gebouwen, interessante musea, prachtige parken en traditionele Britse pubs heeft Londen voor ieder wat wils.

Welke attracties zijn nu écht de moeite waard?

Buckingham palace

Buckingham Palace is in 1703 gebouwd en is een kleine 60 jaar later gekocht door koning George III. Sindsdien is het paleis het verblijf van de Engelse Koninklijke familie. Naast het paleis trekt ook de wisseling van de wacht altijd veel bekijks. Dit ritueel duurt ongeveer een half uur en is te zien vanaf het plein voor het paleis. Buckingham palace bevat 775 kamers en beslaat een totale oppervlakte van 77.000 m2. Alleen tijdens de maanden augustus en september is een deel van het paleis toegangkelijk voor publiek. Dan is de koningin op vakantie en zijn de state room, de troonzaal en de Queens Galery geopend voor geïnteresseerden.

The Big Ben

Bij een bezoek aan Londen kan de Big Ben niet over het hoofd gezien worden. De vier klokken van de Big Ben, die op 96 meter hangen, wijzen allemaal een andere kant op. Hierdoor is de Big Ben een niet te missen attractie.
De Big Ben ligt aan de Noordoostelijke zijde van ‘the houses of parliament’ dat oorspronkelijk het Palace of Westminster heette. Hierin huist sinds 1547 het Engelse parlement.

The Tower Bridge

De Tower Bridge is de één van de grootste ophaalbruggen ter wereld. Deze brug is gebouwd in 1894 en dankt zijn naam aan 65 meter hoge torens die verbonden zijn door 2 horizontale voetgangerswegen die boven elkaar gebouwd zijn. Vanuit de torens heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Theems en over de stad. maar de brug zelf is ook zeker het bezoeken waard en bepaald mede het aangezicht van de stad Londen.

Westminster Abbey

Westminster Abbey is een beroemde kerk gelegen aan de Deans’s Yard en is gebouwd in de gotische bouwstijl. Vanaf de elfde eeuw vinden in Westminster Abbey begrafenissen, huwelijken en kroningen van het Britse koningshuis plaats. Verder liggen in deze kerk veel beroemde Engelsen begraven als Charles Darwin, Isaac Newton en Charles Dickens. Hierdoor is Westminster Abbey een erg belangrijk historisch bouwwerk voor de geschiedenis van Engeland. Met meer dan een miljoen bezoekers per jaar is het ook één van de grootste toeristische attracties in Londen.

Winkelen bij Harrods

Het wereldberoemde warenhuis Harrods is gelegen aan Brompton Road. Harrods is een warenhuis dat gespecialiseerd is op luxe goederen midden in het shopping centrum van Londen. Ooit is Harrods begonnen als kleine kruidenier in 1835 door Charles H. Harrod. Samen met de wijk Knightsbridge is het uitgegroeid tot ’s werelds bekendste warenhuis. Er is tegenwoordig op een oppervlakte van 18.000 m2 alles te koop. Van Kleding tot sieraden tot speelgoed, alles is bij Harrods verkrijgbaar. In 1985 is het gigantische warenhuis overgenomen door de rijke Egyptische zakenmannen Mohammed Al-Fayed en zijn broer.

Parken in Londen (London)

Hyde Park & Kensington Gardens

Ontsnap aan de drukte van Londen en breng een bezoek aan het prachtige Hyde park. Dit 140 hectare grote park is erg populair zowel bij de Londenaren zelf als bij toeristen. Er worden veel sportevenementen, popconcerten en cultuurmanifestaties gehouden. De meest bekende is Live 8 en in de zomer is Hyde park een populaire bestemming om in de zon te liggen of lekker te wandelen.

Verder is er in het park iedere zondag Speakers corner, waarbij iedereen die zich geroepen voelt zijn of haar mening mag verkondigen. Aangrenzend aan Hyde park is Kensington Gardens. De twee parken worden gescheiden door The Serpentine, een meertje waarin gezwommen, gevist en gevaren kan worden. Kensington Gardens was vroeger de privétuin van koningin Caroline. Tegenwoordig is het een openbaar park met mooie fonteinen en bloemperkjes.Korte reizen (+/- 3 dagen)
Langere reizen (Va. 3 dagen)
Langere reizen (Va. 3 dagen)
Voetbalwedstrijd Southampton
Betrouwbaarheid:Belangrijk:

Contact

Alg. Voorwaarden

Privacy verklaring

Referenties

Partners & Links

Site map

Seizoensopties:

Wie zijn wij?

Verzekeringen

FAQ

 

NEW ARRIVALS:

Specials:

Populair:

Origineel cadeau?

Vliegen van Eelde naar Londen?

Nieuwsbrief ontvangen?

 

Aangesloten bij:

T4R ® | Travel4Reasons

Herestraat 113
9711 LG Groningen
+31 50 850 49 40
info@travel4reasons.nl

Volg ons via:

Volg ons via Instagram!

Copyright © 2006 - 2018 Travel4Reasons.nl