Outdoor reis Schotland
Outdoor reis SchotlandOutdoor reis SchotlandOutdoor reis SchotlandOutdoor reis SchotlandOutdoor reis SchotlandOutdoor reis SchotlandOutdoor reis SchotlandOutdoor reis SchotlandOutdoor reis Schotland

Highland Experience

5  dagen | vanaf € 629 pp.

Heerlijk de natuur in en waar kun je dat beter doen dan Schotland. U geniet van een prachtige 4x4 Highlands Safari, een dag vliegvissen en een bezoek aan de whiskydistilleerderijen van Blair Athol en Glenfiddich. Ideaal voor groepen van 2 t/m 8 deelnemers. Laat u overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Deel:

Weekendje Schotland

Binnen de reizen naar Schotland hebben we - voor de korte reizen - een aantal leuke opties voor een weekendje Schotland. Hierbij kun je denken aan één van de whisky reizen Schotland of de voetbalreizen naar Schotland. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen de outdoorreis.

Outdoor reis Schotland
Highland Experience

De reis samengevat:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. handbagagekoffer a 10 kg pp.,
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een  vlucht met KLM natuurlijk ook mogelijk, maar de dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens uw aanvraag.) 

 • autohuur voor uw gehele verblijf *
 • minimaal 4 overnachtingen + ontbijt
 • u neemt deel aan de volgende activiteiten:

  Pitlochry:
  - 4x4 Highlands Safari (2,5 uur durende safari in een Land Rover)
  - Blair Athol Signature Tour (whiskydistilleerderij)

  Speyside:
  - een dag vliegvissen incl. gids, lunch en materiaal (van 9:30 t/m 16:00 uur),
  - Glenfiddich Explorer Tour (whiskydistilleerderij),
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),
(Bij 5 personen of meer, houden we rekening met 2 kleine auto's t,o.v. één bus vanwege de hoge huurprijs hiervan)


Ideale reisperiode

Omdat u veel buiten zult zijn is deze reis het meest ideaal tussen maart en oktober.

Uw reis in beeld

Schotland, Vakantieland | Fly Drive, Autorondreis, Schotland met de boot

Outdoor reis Schotland
Prijzen 'Highland Experience'

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes 2021:

A - LAAG - januari t/m april & november, december
B - MIDDEN - mei, september & oktober
C - HOOG - juni t/m augustusPrijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 659 * pp € 629 * pp
B € 679 * pp € 649 * pp
C € 699 * pp € 669 * pp

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel (binnenkort beschikbaar):

  2 pers. 4 pers.
A € - * pp € - * pp
B € - * pp € - * pp
C € - * pp € - * pp

 

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

 • Dag 1 - Aankomst Schotland

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh of Glasgow). Vanaf hier reist u verder met een huurauto georganiseerd door PuffinTravel. De reis neemt +/- 90 minuten in beslag en lijdt u dwars door de Highlands van Schotland naar uw eerste verblijfslocatie; Pitlochry.

 • Dag 2: - 4x4 Safari & Blair Athol

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Uw 4x4 Highlands Safari zal starten om 9:30 uur. Zo rond 12:00 uur zult u weer terug zijn in het dorp waar u de ruimte heeft om te lunchen. Om 15:00 uur start de Blair Athol Signature Tour welke u te voet bereikt.

 • Dag 3 - Reis naar Speyside

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. U reist in ruim 2 uren van Pitlochry naar de Speyside. Onderweg is er ruimte voor een kasteelbezoek of een wandeling. Om 15:00 uur start uw Explorer Tour bij Glenfiddich.

 • Dag 4 - Vliegvissen

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vanuit uw B&B wordt u opgehaald door uw vliegvisgids en rijdt u naar uw vislocatie. U krijgt instructies ter plaatsen en alles is georganiseerd, inclusief een verse lunch.

 • Dag 5 - Terug naar huis

  Op dag 5 reist u terug naar het vliegveld – middels een andere route dan op dag 1. Beide routes worden door ons keurig aangeleerd binnen de reisbescheiden. U heeft voldoende ruimte om hier en daar te stoppen en de auto in te leveren.

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's en hotels.

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's / Hotels met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Alle B&B’s t.o.v. elkaar en de hotels t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
Highland Experience
Highland Experience

Outdoor reis Schotland - FAQ:

Mag ik naar het VK reizen met mijn ID-kaart?

Ja, Engeland, Schotland, Wales, (Noord-)Ierland en de Kanaaleilanden zijn deel van het Verenigd Koninkrijk en mogen - vanwege de BREXIT - tot 30 september 2021 bezocht worden met een ID-kaart. Daarna - dus vanaf 1 oktober 2021 - is een paspoort verplicht.

Wat is de ideale reisperiode?

Deze reis kan in principe het gehele jaar gemaakt worden.

De voorjaars maanden (maart tot halverwege juni) en de herfstmaanden (vanaf half september tot begin november) zijn – vinden wij – het mooist en voor onze klant ook de meest populaire reismaanden voor deze reis. Maar ook juli en augustus zijn interessant met name als je vroeg boekt.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan