Whisky weekend Nederland
Whisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend NederlandWhisky weekend Nederland

Whisky Weekend Twente

3  dagen | vanaf € 259 pp.

Ootmarsum is een karakteristieke plaats in Twente, in het Oosten van Nederland. Uiteraard bieden we je deze bestemming aan de hand van de whisky. Maar de stad biedt een sfeervol centrum met tal van lokale galleries en winkels en goede restaurants.

Reis in het kort:

 • 2 nachten verblijf incl. ontbijt
  (van vrijdag t/m zondag)

 • bezoek exclusief o.b.v. incl. rondleiding en proeverij:
  * Stokerij Sculte
  * Kalkwijck Distillers

 • whisky pairing 3-gangen diner op de laatste avond
 • uitgebreide reisbescheiden

Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en de actuele seizoensprijs in het tablad Prijs.

Deel:

Reizen naar Nederland

Al onze arrangementen binnen Nederland zijn verzameld op de pagina reizen Nederland. Binnen het thema whisky weekend Nederland geven we specifiek aan wat je binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Whisky weekend Nederland
Whisky weekend Twente

Het stadje Ootmarsum is vooral bekend van haar kunstenaars met als bekende inwoner, kunstenaar en galleriehouder Ton Schulten. Maar ook de prijswinnende whisky van distilleerderij Sculte wordt gemaakt in Ootmarsum. Bezoek de distilleerderij van Sculte en wordt rondgeleid door de Master Distiller zelf.

De reis is inclusief:

 • Minimaal 2 overnachtingen incl. ontbijt in het centrum van Ootmarsum,
 • Een exclusieve whiskytour bij Distilleerderij Sculte door de stoker zelf met een afsluitende proeverij,
 • Een exclusieve whiskytour bij Kalkwijck Distillers door de stoker zelf met een afsluitende proeverij,
 • Uitgebreid 3-gangen whisky pairing diner op de laatste avond,
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

Beschikbare data:

14 t/m 16 juli 2023 (NEW: Nog 8 plaatsen beschikbaar)
8 t/m 10 september 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)
6 t/m 8 oktober 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)

OPTIONEEL:
Als 'Optie extra' bij de aanvraag kun je het whiskyboek 'Whisky van de lage landen' bij bestellen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Ideale reisperiode

Vanwege de Corona-maatregelen is er rekening gehouden met een aangepast schema wat betreft de rondleiding in de beide distilleerderijen. De rondleidingen zijn op afspraak, begeleid met enkel je eigen gezelschap en je zult daarbij de ruimte hebben om rustig de distilleerderij te doorlopen, zonder drukte en met de 1,5 meter van elkaar.

De reis in beeld:

Whisky reizen NederlandBedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Reviews

"Samen met mijn reis compagnon wegens de door de corona perikelen uitgestelde reis naar Dublin gebruik gemaakt van het nationale aanbod. We kozen voor de whisky reis naar Ootmarsum. Wat een aangename verassing. We hebben de Twentenaren leren kennen als gastvrije, vriendelijke mensen die alle tijd hebben voor een praatje. Ootmarsum zelf is een gezellig stadje met een rijk historisch verleden, pittoreske straatjes met leuke doorkijkjes. Gezellige terrasjes en veel kunst. Op zondag hebben we een mooie wandeling gemaakt, “rondje van het huis” (8,4 km) over de Kuiperberg met onderweg een mooi uitzichtpunt over de omgeving. Op de terugweg langs de lokale brouwerij Othmar en het openluchtmuseum. Oh ja, ik vergeet bijna de whisky proeverijen 😊. Kalkwijck maakt naast jenevers, gin en likeuren een whisky van graan die ze zelf verbouwen en wordt gelagerd op sherry vaten. Lisanne en Christian werken hier ambachtelijk en hartstochtelijk aan mooie producten en hebben nog veel ideeën en ambities voor de toekomst. Hierna Sculte in Ootmarsum. We mochten proeven van de in kleine oplages geproduceerde en op Twents eiken gerijpte whiskey. Een snoepje. Fruitig en onmiskenbaar de smaak van vers eiken maar op een manier waarbij beide smaken duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Ook Roy vertelde vol hartstocht over het bedrijf en de whisky. Gelukkig heeft Sculte betaalbare alternatieven in haar assortiment. Later op de avond had eigenaar Gerard Velthuis nog een verassing voor ons in petto, wat een topkerel!"

10 juli 2020
M. Kootwijk

Leuk alternatief voor reizen in Nederland?

Vanwege de Coronasituatie, hebben we een leuk en structureel pakket reizen samengesteld voor in eigen land en bieden we - naast het bovenstaande arrangement - een aantal leuke alternatieve thema's voor reizen naar Nederland:

- Vakantie Noord-Nederland
- Whisky reizen Nederland
- Treinreizen Nederland
- Op de Wadden

Geef een reischeque cadeau.

Op zoek naar een origineel cadeau? Onze reizen worden veelvuldig cadeau gedaan als cadeau pensioen, 12,5 of 25-jarig jubileum cadeau of een verjaardagscadeau. Kies voor een fotoboek in het thema van úw keuze inclusief reischeque van Travel4Reasons  en u heeft dit brievenbus cadeau binnen 48 uur in huis.

Whisky weekend Nederland - Whisky Weekend Twente

Voor de weekendarrangementen (vrijdag t/m zondag) naar Ootmarsum kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. De prijzen zijn voor ieder weekend gelijk.

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  Va. 2 personen
A € 259 pp.

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  Va. 2 personen
A € 289 pp.


Vraag vrijblijvend een offerte aan >>


Beschikbare data:

14 t/m 16 april 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)
5 t/m 7 mei 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)
26 t/m 28 mei 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)
9 t/m 11 juni 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)
14 t/m 16 juli 2023 (NEW: Nog 8 plaatsen beschikbaar)
8 t/m 10 september 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)
6 t/m 8 oktober 2023 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)

 • Dag 1 - Aankomst op VRIJDAG

  Op de eerste dag reis je op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie midden in het centrum van Ootmarsum.

 • Dag 2 - De Whiskydag

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 14:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Sculte. Va. 14:00 uur neemt Roy - de stoker - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. De georganiseerde middag eindigt met een proeverij in de Chesterfield. Om 19:30 uur kun je genieten van het 3-gangen whiskydiner in restaurant de Rozenstruik.

 • Dag 3 - Terug naar huis

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Het uitchecken gebeurt rond 11:00 uur en daarna ben je vrij te gaan.

Whisky weekend Nederland - Je verblijf

Standaard verzorgen we kwalitatief hoogwaardige accommodatie binnen de Nederlandse whisky reizen. Vanwege het relatief korte karakter van je verblijf, staat de gastromie bovenaan en hebben we een accommodatie gekozen die past bij de sfeer van een whisky reis. Voor iedere ochtend behoort het ontbijt tot het arrangement.

Het georganiseerde verblijf wordt geboekt in het centrum van Ootmarsum bij Bed & Breakfast en Hotel 'De Rozenstruik'. Het hotel is op loopafstand van de distilleerderij Sculte, de mooie en karakteristieke winkelstraten met tal van galleries en diverse restaurants.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig.

Whisky Weekend Twente
Whisky Weekend Twente

Kunnen we een fiets meenemen?

Wanneer jezelf de mogelijkheid hebt om fietsen mee te nemen, dan is dit uiteraard een goed idee. Alle locaties lenen zich uitermate goed om een stuk te gaan fietsen.
Optioneel kun je ook overal een fiets (gewone fiets of e-bike) huren.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan