Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

Edinburgh CLASSIC

va 3  dagen | vanaf € 449 pp

Edinburgh; de (culturele) hoofdstad van Schotland, bekend van het Edinburgh Castle, Arthur Seat en het Edinburgh Festival ieder jaar in augustus. Voor een (beginnende) whiskyreiziger of voor de combinatie van de stad en de whisky is Edinburgh uitermate geschikt voor een korte reis.

Reis in het kort:
- rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam
- 2 nachten verblijf incl. logies & ontbijt
- rondleiding bij Glenkinchie - en Holyrood Distillery
- uitgebreide reisbescheiden

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Scroll voor een goedkopere prijs bij 4 of 6 deelnemers naar
het tablad prijs.

Deel:

Weekendje Schotland

Binnen de reizen naar Schotland hebben we - voor de korte reizen - een aantal leuke opties voor een weekendje Schotland. Hierbij kun je denken aan de voetbalreizen naar Schotland of de outdoorreis Schotland. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze whisky reis.

Whisky reizen Schotland
Edinburgh CLASSIC

De reis is inclusief:

 • vlucht incl. klein stuk handbagage (max. 45 x 36 x 20 cm),
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een vlucht met KLM of vanuit Brussel natuurlijk ook mogelijk, maar dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens uw aanvraag.) 

 • minimaal 2 overnachtingen + ontbijt in het centrum van Edinburgh
 • 1 whiskydag incl. 2 tours & proeverijen en transfers bij de volgende distilleerderijen:

  - Glenkinchie * distilleerderij,
  (Net buiten Edinburgh inclusief vervoer)

  - The Holyrood * distilleerderij,
  (In het centrum van Edinburgh)

 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden

* Binnen het webarrangement gaan we uit van de Distillery Tours bij Glenkinchie en Holyrood. Beide tours kun je uitbreiden tijdens je aanvraag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

De tours

Glenkinchie Distillery Tour

De Glenkinchie Distillery tour duurt 75 minuten en geeft je een mooi kijkje achter de schermen van de Glenkinchie distilleerderij. Aan het einde van de tour krijgt u natuurlijk de mogelijkheid een glas te proeven.

Upgrade:
Bij het aanvragen van de offerte heb je de mogelijkheid deze tour uit te breiden naar de Glenkinchie Warehouse Experience (meerprijs € 35,00 pp). Hier bezoek je Warehouse No. 6, en krijg je unieke informatie over het rijpingsproces en mag je de 1988 Euopean Oak en 2008 American Oak proeven rechtstreeks uit het vat. In de bar sluit je af met een Glenkinchie 12 yo.

The Holyrood Distillery

Deze distilleerderij in het hartje van Edinburgh maakt zowel whisky als gin. Beide producten zijn typisch Brits en het proces van beide producten is interessant om te zien. Binnen het webarrangement gaan we uit van de Distillery Tour. Deze tour duurt 60 minuten en sluit af met het proeven van een glas Gin en Whisky likeur.

Upgrade:
Voor zowel de Gin- als de whiskyliefhebber is er een upgrade op de tour mogelijk. In beide gevallen is de tour gelijk, maar enkel de proeverij uitgebreider en specifieker in de informatie over of Gin of Whisky. De meerprijs bedraag € 12,50 pp.

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Uw reis in beeld

Whisky reizen Schotland

Whisky reizen Schotland
Edinburgh CLASSIC

Vanwege de wisselende prijzen van de accommodatie gedurende het gehele jaar, hebben we de prijzen opgedeeld in 4 'periodes' voor 2024:

A - LAAG - januari t/m april & oktober t/m december
B - MIDDEN - mei & september
C - HOOG - juni & juli
D - TOP - augustus *

LET OP! 
Voor de maand augustus gelden standaard andere (hogere) prijzen vanwege de drukte rondom de Festivalmaand die ieder jaar in augustus plaatsvindt.


Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen 6 personen
A € 449 ** pp € 389 ** pp € 369 ** pp
B € 469 ** pp € 409 ** pp € 389 ** pp
C € 499 ** pp € 439 ** pp € 409 ** pp
D € 549 ** pp € 489 ** pp € 459 ** pp

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 personen 4 personen 6 personen
A € 479 ** pp € 429 ** pp € 409 ** pp
B € 499 ** pp € 449 ** pp € 429 ** pp
C € 529 ** pp € 479 ** pp € 459 ** pp
D € 579 ** pp € 529 ** pp € 509 ** pp

 

** Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we jouw prijs op je gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

 • Dag 1 - De heenreis

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh). Vanaf hier reist middels het Openbaar Vervoer (Bus, trein of tram) naar hartje stad waar u overnacht.

 • Dag 2 - De dag van de whisky

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Uw eerste bezoek is de distilleerderij van Glenkinchie. Vanuit de distilleerderij is een shuttle bus georganiseerd welke u rond 10:30 uur oppikt uit het centrum van Edinburgh. 's Middag - na de tour wordt u teruggebracht naar de stad. Aansluitend bezoekt u the Scotch Whisky Experience, waar u eveneens een rondleiding met proeverij krijgt.

 • Dag 3 - De terugreis

  Op dag 3 heeft u 's ochtends en 's middags een vrije besteding. Aan het einde van de middag / begin van de avond vertrekt uw vlucht terug naar Amsterdam.

Overnachten in Edinburgh

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met een aantal zeer sfeervolle B&B's. Maar ook een 3*-Hotel behoort tot de mogelijkheden.

De accommodaties liggen allen op loopafstand van het centrum en een voorbeeld van een te reserveren B&B / Hotel zal worden genoemd in de offerte.

De B&B’s (t.o.v. elkaar) / Hotels (t.o.v. elkaar) zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs

LET OP! 
Mocht je liever luxe in Edinburgh willen verblijven, dan is een 4*- of 5*-Hotel natuurlijk ook een optie. Geef - bij het aanvragen van een offerte - aan dat je graag een 4*- of 5*-Hotel prefereert.

Edinburgh CLASSIC
Edinburgh CLASSIC

Whisky reizen Schotland - FAQ

Mag ik naar het VK reizen met mijn ID-kaart?

Ja, Engeland, Schotland, Wales, Ierland en de Kanaaleilanden zijn deel van het Verenigd Koninkrijk en mogen - vanwege de BREXIT - tot 30 september 2021 bezocht worden met een ID-kaart. Daarna - dus per 1 oktober 2021 - is een paspoort verplicht.

Wat is de ideale reisperiode?

Deze reis kan het gehele jaar door gemaakt worden met enkel speciale aandacht voor de maand augustus. Augustus is de 'Festival'-maand met tal van  verschillende festivals de gehele maand door. Omdat er ruim 1,000,000 miljoen 'Festival'-toeristen Edinburgh bezoeken in deze maand, zijn prijzen vaak (veel) hoger. Enkel wanneer de festivals in augustus uw speciale interesse wekken, is dit een periode om Edinburgh te bezoeken. Zo niet, dan dan adviseren we u hier rekening mee te houden met het kiezen van uw reisperiode en geldt onderstaande omschrijving;

- 's Winters prachtig aangekleed vanwege de Kerstperiode,
- Het Voor- & Najaar mooi vanwege de prachtige kleuren,
- Zomers heerlijk met de combinatie met het pikken van een terrasje.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken. Uiteraard is later prima, maar dan kunnen er data specifiek zijn die al relatief duur zijn.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan