Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

The FULL Islay Experience

7  dagen | vanaf € 1.059 pp.

Het prachtige eiland bezoek je wellicht maar een keer in je leven. Wellicht dien je dan ook gewoon alle distilleerderijen te bezoeken.

Reis in het kort:
- rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam
- optioneel vervoer vanaf het vliegveld
- Islay: minimaal 5 nachten verblijf incl. logies & ontbijt
- Glasgow: minimaal 1 nacht verblijf incl. logies & ontbijt
- rondleiding bij:

  • Ardbeg & Lagavulin,
  • Bowmore & Laphroaig,
  • Kilchoman & Bruichladdich
  • Bunnahabhain, Ardnahoe en /of  Caol Ila

- uitgebreide reisbescheiden

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Scroll voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar 
het tablad prijs.

Deel:

Reizen Schotland

Binnen de reizen naar Schotland hebben we een aantal opties zoals een rondreizen Schotland of de fly drive Schotland. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze reis - binnen het thema whisky reizen Schotland.

Whisky reizen Schotland
The FULL Islay Experience

De reis is inclusief:

 • vlucht Amsterdam - Glasgow INT. incl. handbagagekoffer a 12 kg,
  (Standaard offreren we een vlucht met KLM omdat andere maatschappijen een weinig aansluitende vlucht bieden en er dan automatisch MEER en dus EXTRA dagen dienen worden bijgeboekt.) 
   
 • keuze opties vervoer vliegveld - Isle of Islay,
  (Onderstaande 2 opties worden als keuze in de offerte mee genomen:)

  1. eigen organisatie
  2. georganiseerd vervoer inclusief het arrangement
   
 • Islay: 5 overnachtingen incl. ontbijt in Port Ellen,
 • Glasgow: 1 overnachting incl. ontbijt,
 • 4 whiskydagen incl. tours, proeverij en transfers,
  U neemt deel aan een tour bij:

  Dag 1: Ardbeg & Lagavulin
  Dag 2: Bowmore & Laphroaig
  Dag 3: Kilchoman & Bruichladdich
  Dag 4: Bunnahabhain, Coal Ila & Ardnahoe
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden

Whisky proeverij Schotland

Anders dan in vele andere landen bieden de distilleerderijen in Schotland meerdere keuzes wanneer het gaat om de  whisky proeverij. Er is meestal een 'Core Range'-proeverij, maar wanneer je breder geïntereseerd bent of je bent al vaker geweest, informeer dat naar de uitgebreide whisky proeverijen.

De reis in beeld

Islay Schotland | Whiskyreizen

Whisky reizen Schotland
The FULL Islay Experience

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de 2 reisperiodes voor 2024:

A - LAAG - maart & juli t/m augustus
B - HOOG - april, mei, juni & september, oktober

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 1.289 * pp. € 1.079 * pp.
B € 1.369 * pp € 1.159 * pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.
 

Exclusief de prijs, maar binnen de offerte optioneel te boeken:

 • Vervoer van vliegveld naar de haven (vv),
 • Van haven per boot naar het eiland (vv),
 • Van haven op Islay naar accommodatie (vv).
 • Dag 1: - De aankomstdag

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Glasgow INT. Middels een van de aangeboden opties reist u via de haven in Kennacraig - vanaf waar de boot vertrekt naar Isle of Islay - reist u naar uw verblijfslocatie.

 • Dag 2 - Bezoek Ardbeg & Lagavulin

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar uw eerste distilleerderij Ardbeg brengen, waar u deelneemt aan uw eerste whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in het restaurant van Ardbeg. Te voet gaat u – uiteraard nadat u uw lunch hebt afgerond – naar de distilleerderij van Lagavulin. Hier neemt u deel aan de "Core Range Tasting Tour". De taxi komt u weer afhalen ná de tour en brengt u vervolgens terug naar uw B&B. U zult rond 16:00 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 3 - Bezoek LaphroaIg & Bowmore

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar uw derde distilleerderij Bowmore brengen, waar u deelneemt aan de georganiseerde whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in een van de restaurants in het dorp Bowmore, welke u eenvoudig te voet kunt bereiken vanaf de distilleerderij . Ná uw lunch wordt u door de taxi weer opgehaald en terug naar uw B&B gebracht. De laatste distilleerderij – LaphroaIg – dient te voet bereikt te worden in een wandeling van +/- 35 minuten (neem hier enige ruimte voor). (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 4 - Bezoek Bruichladdich & Kilchoman

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar uw derde distilleerderij Kilchoman brengen, waar u deelneemt aan de georganiseerde whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in een van de restaurants in aldaar. Ná uw lunch wordt u door de taxi weer opgehaald en brengt u naar Bruichladdich. Na deze tour wordt u weer netjes opgehaald en naar uw B&B gebracht. (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 1, 2 3 en 4 om te ruilen.)

 • Dag 5 - Bezoek Bunnahabhain, Coal Ila & Arnahoe

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar de distilleerderij Bunnahabhain brengen, waar u deelneemt aan de georganiseerde whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in het restaurant aldaar. Ná uw lunch loopt u naar de distilleerderij van Arnahoe. Na uw bezoek hier, brengt de taxi u naar Coal Ila waar u laatste whiskybezoek plaatsvindt. Na deze tour wordt u weer netjes opgehaald en naar uw B&B gebracht. (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit whiskydag 1, 2 3 en 4 om te ruilen.)

 • Dag 6 - Terug naar Glasgow

  Te voet – en natuurlijk na uw ontbijt – kunt u de haven van Port Ellen bereiken vanwaar uw boot terugvaart naar Kennacraig. Vanaf hier volgt de gespiegelde reis t.o.v. dag 1, naar Glasgow. U verblijft de laatste nacht in Glasgow.

 • Dag 7 - Naar huis

  U heeft een groot deel van de dag beschikbaar om het centrum van Glasgow te bezoeken. Rond 14:00 uur vertrekt u met de shuttlebus naar het vliegveld voor uw terugreis.

Overnachten op Isle of Islay

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's.
Omdat de ligging van de B&B's dusdanig centraal zijn en daardoor gebruik kan worden gemaakt van alle faciliteiten in de directe omgeving (Bar's, restaurants, etc.) is de hoge meerprrijs welke betaald moet worden voor een verblijf in een hotel t.o.v. de B&B's, niet te verantwoorden.  

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's op Isle of Islay met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Alle B&B’s t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
The FULL Islay Experience
The FULL Islay Experience

Whisky reizen Schotland - FAQ

Mag ik naar het VK reizen met mijn ID-kaart?

Ja, Engeland, Schotland, Wales, Ierland en de Kanaaleilanden zijn deel van het Verenigd Koninkrijk en mogen - vanwege de BREXIT - tot 30 september 2021 bezocht worden met een ID-kaart. Daarna - dus per 1 oktober 2021 - is een paspoort verplicht.

Wat is de ideale reisperiode?

Reizen buiten het seizoen (jan t/m maart & nov t/m dec):
Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten april t/m oktober) zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 1 'Vrij te besteden' midweekse dag dient te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven.

Reizen in het seizoen (april t/m oktober):
Van april t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken. Uiteraard is later prima, maar dan kunnen er data specifiek zijn die al relatief duur zijn.

Biedt u ook reizen aan tijdens Feis Ile?

Ieder jaar vindt het whiskyfestival Feis Ile plaats op Islay, maar vanwege beperkte beschikbaarheid, hogere prijzen van accommodatie en taxi en - met name - verminderde kwaliteit van tours vanwege de drukte, is er met de lokale bevolking afgesproken GEEN reizen aan te bieden tijdens het festival. Het festival vindt jaarlijks plaats eind mei / begin juni.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan