Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

Isle of Islay CLASSIC

5  dagen | vanaf € 799 pp.

Deze klassieker is al jaren de best verkopende reis. In een reis van 5 dagen bezoek je de distilleerderijen van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig en Bowmore. De distilleerderijen staan vast, maar welke tour u bezoekt bepaalt uzelf!

Reis in het kort:
- rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam
- optioneel vervoer vanaf vliegveld
- Islay: minimaal 3 nachten verblijf incl. logies & ontbijt
- Glasgow: minimaal 1 nacht verblijf incl. logies & ontbijt
- rondleiding bij:

  • Ardbeg & Lagavulin
  • Bowmore & Laphroaig

- georganiseerd vervoer tijdens whiskydagen
- uitgebreide reisbescheiden

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Scroll voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Deel:

Reizen Schotland

Binnen de reizen naar Schotland hebben we een aantal opties zoals een rondreizen Schotland of de fly drive Schotland. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze reis - binnen het thema whisky reizen Schotland.

Whisky reizen Schotland
Islay CLASSIC

De reis is inclusief:

 • vlucht Amsterdam - Glasgow INT. incl. handbagagekoffer a 12 kg,
  (Standaard offreren we een vlucht met KLM omdat andere maatschappijen een weinig aansluitende vlucht bieden en er dan automatisch MEER en dus EXTRA dagen dienen worden bijgeboekt.) 
   
 • keuze opties vervoer vliegveld - Isle of Islay,
  (Onderstaande 2 opties worden als keuze in de offerte mee genomen)

  1. eigen organisatie
  2. georganiseerd vervoer inclusief het arrangement
   
 • Islay: 3 overnachtingen incl. ontbijt in Port Ellen,
 • Glasgow: 1 overnachting * incl. ontbijt in Glasgow City Center,
 • 2 whiskydagen incl. tours, proeverij en transfers,
  U neemt deel aan een tour bij:

  Dag 1**: Ardbeg & Lagavulin
  Ardbeg: Distillery Tour & Wee Tasting
  Lagavulin: Classic Tour

  Dag 2**: Bowmore & Laphroaig
  Bowmore: Time Honoured Distillery Tour

  Laphroaig: Classic Tour
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden

* Vanwege een 'veiliger' aansluiting met boot, openbaar vervoer, taxi of autohuur met de vlucht op de terugreis, hebben we dit seizoen een extra nacht in Glasgow toegevoegd aan het arrangement.

** Vanwege de planning van de tours kun je op iedere dag één uitgebreide tour & tasting uitkiezen. Bij het aanvragen van de offerte kun je jouw keuze ingeven.

Whisky proeverij Schotland

Anders dan in vele andere landen bieden de distilleerderijen in Schotland meerdere keuzes wanneer het gaat om de  whisky proeverij. Er is meestal een 'Core Range'-proeverij, maar wanneer je breder geïntereseerd bent of je bent al vaker geweest, informeer dat naar de uitgebreide whisky proeverijen.

Uw reis in beeld

Islay Schotland | Whiskyreizen

Whisky reizen Schotland
Islay CLASSIC

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de 2 reisperiodes voor 2024:

A - LAAG - maart & juli t/m augustus
B - HOOG - april, mei, juni & september, oktober

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 799 * pp. € 719 * pp.
B € 839 * pp € 749 * pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.
 

Exclusief de prijs, maar binnen de offerte optioneel te boeken:

 • Vervoer van vliegveld naar de haven (vv),
 • Van haven per boot naar het eiland (vv),
 • Van haven op Islay naar accommodatie (vv).
 • Dag 1 - De aankomstdag

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Glasgow INT. Middels een van de aangeboden opties reist u via de haven in Kennacraig - vanaf waar de boot vertrekt naar Isle of Islay - reist u naar uw verblijfslocatie.

 • Dag 2 - Bezoek Ardbeg & Lagavulin

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar uw eerste distilleerderij Ardbeg brengen, waar u deelneemt aan uw eerste whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in het restaurant van Ardbeg. Te voet gaat u – uiteraard nadat u uw lunch hebt afgerond – naar de distilleerderij van Lagavulin. Hier neemt u deel aan de "Core Range Tasting Tour". De taxi komt u weer afhalen ná de tour en brengt u vervolgens terug naar uw B&B. U zult rond 16:00 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 3 - Bezoek LaphroaIg & Bowmore

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. De taxi zal u oppikken vanaf de B&B en u naar uw derde distilleerderij Bowmore brengen, waar u deelneemt aan de georganiseerde whisky tour. Na uw tour is er ruimte voor lunch in een van de restaurants in het dorp Bowmore, welke u eenvoudig te voet kunt bereiken vanaf de distilleerderij . Ná uw lunch wordt u door de taxi weer opgehaald en terug naar uw B&B gebracht. De laatste distilleerderij – LaphroaIg – dient te voet bereikt te worden in een wandeling van +/- 35 minuten (neem hier enige ruimte voor). (LET OP: Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 4 - Terug naar Glasgow

  Te voet – en natuurlijk na uw ontbijt – kunt u de haven van Port Ellen bereiken vanwaar uw boot terugvaart naar Kennacraig. Vanaf hier volgt de gespiegelde reis t.o.v. dag 1, naar Glasgow. U verblijft de laatste nacht in Glasgow.

 • Dag 5 - Naar huis

  U heeft een groot deel van de dag beschikbaar om het centrum van Glasgow te bezoeken. Rond 14:00 uur vertrekt u met de shuttlebus naar het vliegveld voor uw terugreis.

Overnachten op Isle of Islay

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking op de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's.
Omdat de ligging van de B&B's dusdanig centraal zijn en daardoor gebruik kan worden gemaakt van alle faciliteiten in de directe omgeving (Bar's, restaurants, etc.) is de hoge meerprrijs welke betaald moet worden voor een verblijf in een hotel t.o.v. de B&B's, niet te verantwoorden.  

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's op Isle of Islay met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Alle B&B’s t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
Isle of Islay CLASSIC
Isle of Islay CLASSIC

Whisky reizen Schotland - FAQ

Mag ik naar het VK reizen met mijn ID-kaart?

Nee, u kunt alleen naar het Verening Koninkrijk reizen met een geldig paspoort.

Wat is de ideale reisperiode?

Reizen buiten het seizoen (jan t/m maart & nov t/m dec):
Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten april t/m oktober) zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 1 'Vrij te besteden' midweekse dag dient te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven.

Reizen in het seizoen (april t/m oktober):
Van april t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken. Uiteraard is later prima, maar dan kunnen er data specifiek zijn die al relatief duur zijn.

Biedt u ook reizen aan tijdens Feis Ile?

Ieder jaar vindt het whiskyfestival Feis Ile plaats op Islay, maar vanwege beperkte beschikbaarheid, hogere prijzen van accommodatie en taxi en - met name - verminderde kwaliteit van tours vanwege de drukte, is er met de lokale bevolking afgesproken GEEN reizen aan te bieden tijdens het festival. Het festival vindt jaarlijks plaats eind mei / begin juni.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan