Drone piloot of videograaf

1 september 2020

Drone piloot of videograaf

Breng je video’s naar een hoger niveau met een drone piloot.

Drones. Ze zijn niet meer weg te denken uit de wereld van fotografie en gadgets. Als je een aspirant-luchtfotograaf of videograaf bent, is een drone besturen een droom die uitkomt. De beste cameradrones zijn inmiddels veel meer dan het simpele speelgoed dat ze vroeger waren. Ze worden nu gebruikt door zowel amateur- als professionele fotografen omdat ze je mogelijkheden bieden die gewone camera's niet hebben. Waar voorheen een helikopter of klein vliegtuig voor moest worden ingehuurd, kun je nu een onbemande drone de lucht insturen.

Van luchtfoto’s tot marketingtool

Of het nou gaat om landschappen, gebouwen, sportevenementen, festivals of een promotievideo voor toerisme, met een drone maak je de meest bijzondere films. Luchtfoto’s, vloeiende drone shots, impact shots, close-up actie shots, het is allemaal mogelijk. Prachtig voor privégebruik, tijdens een vakantie of het vastleggen van een bruiloft, maar ook zeer de moeite waard als marketingtool voor het promoten van je bedrijf.

Een drone piloot inhuren voor een professioneel resultaat

Sommige mensen willen graag zelf een drone besturen, anderen huren liever een drone piloot in. Het vergt enige oefening om de beste resultaten te boeken. Wanneer het gaat om commercieel gebruik, is het de moeite waard om iemand in te huren die alles afweet van het maken van promotievideo’s. Een drone piloot heeft niet alleen specifieke vaardigheden, maar ook het juiste materiaal. Vaak kan zo iemand ook helpen bij het maken van een professionele videomontage. 

ROC-light en de regels rond commercieel gebruik drones

Er gelden bepaalde regels wat betreft het vliegen van een drone. In verband met de veiligheid mag je niet overal vliegen. Zo mag je niet in de buurt van een vliegveld vliegen of hoger vliegen dan 120 meter boven grond of water. Ook zijn er belangrijke regels wat betreft privacy. Wil je commerciële drones vliegen, dan heb je bovendien een speciale licentie nodig.

Wie in Nederland commercieel aan de slag gaat met een drone valt onder de ‘Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen'. Daarin staat dat je als organisatie dient te beschikken over een RPAS Operator Certificate (ROC), of een ontheffing hiervoor, het ROC-light. Het ROC-light, of de minidrone-regeling, is speciaal in het leven geroepen voor het beroepsmatig gebruik van kleinere drones (van maximaal 4kg). Het ROC-light is qua mogelijkheden minder uitgebreid dan een volledig ROC. Zo mag je maximaal 120 meter hoog en / of ver vliegen, en dien je minstens 50 meter afstand aan te houden ten opzichte van (spoor)wegen, vaar- en voertuigen. In de nieuwe regelgeving vanaf 1 januari 2021 is de afstand tot gebouwen niet meer leidend, maar de afstand tot mensen. Op deze manier is het in veel gevallen ook mogelijk om in dorpen en steden te vliegen met een drone.

Ben je geïnteresseerd in het inhuren van een professionele drone piloot met licentie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan