Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

The CLASSIC whisky trail

9  dagen | vanaf € 1.129 pp.

In deze whisky trail bezoek je de Lowlands, de Highlands en de Speyside in één reis. De vlucht, de autohuur, uw verblijf en de whiskybezoeken zijn georganiseerd. Je hoeft enkel tijd te maken en heerlijk te genieten.

Highlights (o.a.):
* "Snow Roads" Cairngorm Mountains
* De "Southern & Northern Highlands"
* Speyside whisky district
* Lochness
* 8 Verschillende whiskyhuizen

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Scroll voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar 
het tablad prijs.

Deel:

Reizen Schotland

Binnen de reizen naar Schotland hebben we een aantal opties zoals een rondreizen Schotland of de fly drive Schotland. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze reis - binnen het thema whisky reizen Schotland.

Whisky reizen Schotland
A CLASSIC whisky trail

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. kleine tas pp. (max. 45 x 36 x 20 cm),
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een vlucht met KLM natuurlijk ook mogelijk, maar dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens je aanvraag. Binnen de offerte kun je extra bagage toevoegen).

 • autohuur voor uw gehele verblijf *,
 • 8 overnachtingen + ontbijt,
  (U zult verblijven in het centrum van ieder dorp op loopafstand van Pubs en / of restaurants)

 • 4 whiskydagen met in totaal 8 whiskybezoeken incl. tour, proeverij:

  Whiskydag 1: Aberfeldy's - Dewars & Blair Athol
  Whiskydag 2: The Cooperage & Glenallachie
  Whiskydag 3: Glenmorangie & BalBlair
  Whiskydag 4: Deanston & Glengoyne
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),
 

Belangrijk;
Om iedereen optimaal te laten genieten van de tours en iedere overnachting, hebben we de reis zo gepland dat we een reisdag afwisselen met een whiskydag. Op deze manier wisselt u de whisky af met het prachtige landschap.

Whisky proeverij Schotland

Anders dan in vele andere landen bieden de distilleerderijen in Schotland meerdere keuzes wanneer het gaat om de  whisky proeverij. Er is meestal een 'Core Range'-proeverij, maar wanneer je breder geïntereseerd bent of je bent al vaker geweest, informeer dat naar de uitgebreide whisky proeverijen.

De whisky reis in beeld

Whisky reizen Schotland

Whisky reizen Schotland
Prijzen 'A CLASSIC whisky trail'

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes voor 2024:

A - LAAG - januari t/m maart & november, december
B - MIDDEN - april t/m juni & oktober
C - HOOG - juli t/m september

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 1.129 * pp. € 1.039 * pp.
B € 1.179 * pp. € 1.089 * pp.
C € 1.239 * pp. € 1.139 * pp.


*
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we jouw prijs op je gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

 • Dag 1 - Aankomst in Schotland

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh of Glasgow). Op het vliegveld pikt u uw auto op en reist u naar uw eerste locatie; Pitlochry.

 • Dag 2: - Aberfeldy's & Blair Athol

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Net buiten Pitlochry is de prachtige distilleerderij Aberfeldy's - Dewars Wold of Whisky gelegen. U hebt de mogelijkheid hier zelf naartoe te rijden of optioneel de transfers georganiseerd door Travel4Reasons te boeken. Na een zelf uitgekozen lunch in het dorp bezoekt u 's middags de distilleerderij van Blair Athol, welke te voet vanuit het dorp te bereiken is.

 • Dag 3: - De Speyside

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na uw ontbijt is het tijd voor uw vertrek naar de Speyside, het grootste whiskygebied van Schotland. U bereikt de Speyside door dwars door de Highlands te rijden, dus neem rustig de tijd. U verblijft in Dufftown of Aberlour.

 • Dag 4 - The Cooperage & Glenallachie

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van uw verblijfslocatie vertrekt u met eigen auto of per taxi naar de distilleerderij van Glenallachie. In het dorp is er de mogelijkheid voor een lunch, die u na uw bezoek en rondleiding op eigen initiatief kan worden ondernemen. Na uw lunch reist u door naar The Cooperage - de vatenmakerij - wat een essentieel onderdeel is van de whisky. Na uw bezoek reist u terug naar uw B&B en is het tijd voor het avondeten.

 • Dag 5 - De Noordelijke Highlands

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na de Speyside reist u door naar de Noordelijke Highlands. De route naar Tain kan op meerdere manieren. Omdat u de tijd heeft, geven we een langere maar schitterende route dwars door de ruige Noordelijke Highlands.

 • Dag 6 - BalBlair & Glenmorangie

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Uw eerste bezoek vandaag is de distilleerderij van BalBlair. Afhankelijk van of u zelf rijdt of - wederom - de taxi heeft bijgeboekt bezoekt u de distilleerderij van BalBlair. Na Balblair keert u terug naar Tain, alwaar u te voet vanaf uw verblijfslocatie de distilleerderij van GlenMorangie kunt bezoeken.

 • Dag 7 - Op weg naar de Lowlands

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vanuit het Noorden (Tain) rijdt u naar uw laatste verblijfslocatie en dat is Callander - in de Lowlands. Callander kunt u bereiken langs een prachtige route. Vanuit het Noorden daalt u af via Lochness naar het Zuiden. Dorpen als Fort Augustus en Fort William zijn typisch Schots en geven u de mogelijkheid voor een lunch of drankje. In Callander verblijft u de komende 2 dagen.

 • Dag 8 - Deanston & Glengoyne

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vandaag bezoekt u de distilleerderijen van Deanston en Glengoyne. U hebt de mogelijkheid hier zelf naartoe te rijden of optioneel de transfers georganiseerd door Travel4Reasons te boeken.

 • Dag 9 - Terug naar huis

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. U vertrekt langzaamaan weer terug naar het vliegveld. Onderweg heeft u de mogelijkheid om in Loch Lomond National Park een wandeling te maken of in Stirling Castle een typisch Schots kasteel te bezoeken.

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's en hotels.

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's / Hotels met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

U overnachtingslocaties zijn:
- Pitlochry,
- Dufftown / Aberlour (Speyside),
- Tain / Alness,
- Callander (e.o.)

Alle B&B’s t.o.v. elkaar en de hotels t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
The CLASSIC whisky trail
The CLASSIC whisky trail

Whisky reizen Schotland - FAQ

Mag ik naar het VK reizen met mijn ID-kaart?

Ja, Engeland, Schotland, Wales, Ierland en de Kanaaleilanden zijn deel van het Verenigd Koninkrijk en mogen - vanwege de BREXIT - tot 30 september 2021 bezocht worden met een ID-kaart. Daarna - dus per 1 oktober 2021 - is een paspoort verplicht.

Wat is de ideale reisperiode?

Reizen buiten het seizoen (jan t/m maart & nov t/m dec):
Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten april t/m oktober) zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie dat het schema te bezoeken mogelijk dient te worden aangepast of dat we één of twee dagen dienen te schuiven met het vertrek. We zullen hierin adviseren n.a.v. de aangevraagde reisdatum.

Reizen in het seizoen (april t/m oktober):
Van april t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken. Uiteraard is later prima, maar dan kunnen er data specifiek zijn die al relatief duur zijn.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan