EXCLUSIEVE whisky proeverij NL
EXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NLEXCLUSIEVE whisky proeverij NL

Sculte & Kalkwijck exclusief

4  dagen | vanaf € 260 pp.

Ootmarsum is een karakteristieke plaats in Twente, in het Oosten van Nederland. Geniet op exclusieve wijze van de ambacht van het stoken bij Stokerij Sculte en Kalkwijck Distillers. Daarnaast biedt de stad een sfeervol centrum met tal van lokale galleries en winkels en goede restaurants.

Reis in het kort:
- 3 nachten verblijf incl. ontbijt
- bezoek stokerij Kalkwijck en proef uit het vat,
- bezoek stokerij Sculte incl. rondleiding en proeverij
- whisky pairing 3-gangen diner op de laatste avond
- uitgebreide reisbescheiden

Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en de actuele seizoensprijs in het tablad Prijs.

Deel:

Reizen naar Nederland

Al onze arrangementen binnen Nederland zijn verzameld op de pagina reizen Nederland. Binnen het thema whisky reizen Nederland geven we specifiek aan wat je binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Autovakanties vanuit Nederland

Vanwege COVID19 is er een duidelijke vraag voor autovakanties welke u vanuit Nederland kunt maken. Travel4Reasons heeft al haar opties verzameld binnen het thema 'Autovakanties vanuit Nederland'.

Whisky reizen Nederland
Sculte & Kalkwijck exclusief

Het stadje Ootmarsum is vooral bekend van haar kunstenaars met als bekende inwoner, kunstenaar en galleriehouder Ton Schulten. Maar ook de prijswinnende whisky van distilleerderij Sculte wordt gemaakt in Ootmarsum. In het nabij gelegen Vroomshoop - in de prachtige plattelands stokerij - distilleert Kalkwijck haar whisky's. Bezoek beide distilleerderijen en geniet van een heerlijk 3-gangen whisky diner. 

Het arrangement:

De reis is inclusief:

 • 3 Overnachtingen incl. ontbijt in het centrum van Ootmarsum,
 • 1 Rondleiding door de stoker zelf inclusief proeverij uit het vat bij Distilleerdij Kalkwijck,
 • 1 Rondleiding door de stoker zelf inclusief een exclusieve proeverij van een aantal eigen whisky's bij Distilleerderij Sculte,
 • Uitgebreid 3-gangen whisky pairing diner op de laatste avond,
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

Beschikbare data:

22 t/m 25 september 2022 (nog 4 plaatsen beschikbaar)
13 t/m 16 oktober 2022 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)


Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

MasterCLASS bij Sculte als onderdeel van de exclusieve reis:

Sculte’s Masterclass, exclusief samengesteld voor Travel4Reasons, verzorgd door de destilleerders zelf. Een uitgebreide kennismaking met Sculte whisky!

We starten met een rondleiding ter kennismaking met de stokerij. Hierna nemen we plaats in onze proefkamer bij de destilleerketels en nemen u mee in ons unieke whiskyproces. 

We laten u beleven én proeven wat de verschillende aspecten doen tijdens dit proces, zoals de keuze en variatie van hout- en moutsoorten. We gaan op ontdekkingstocht langs onze smaakpapillen: kortom proef en ervaar de verschillende fases van de Sculte whisky’s!

Ter smaakneutralisatie staat er wat brood op tafel, voor de lekkere trek een hartige snack.

Review:
Delissen - 10 t/m 13 maart 2022

"Ootmarsum erg leuk dorpje met heel gezellige en behulpzame mensen. De whisky bezoeken Sculte en Kalkwijck mooi verhaal van gepassioneerde mensen en genoeg te proeven, was erg gezellig. Ga naar Kalkwijck niet zelf rijden maar regel een Taxi. Erg leuk weekend gehad."

De reis in beeld:

Whisky reizen Nederland

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Reviews

"Samen met mijn reis compagnon wegens de door de corona perikelen uitgestelde reis naar Dublin gebruik gemaakt van het nationale aanbod. We kozen voor de whisky reis naar Ootmarsum. Wat een aangename verassing. We hebben de Twentenaren leren kennen als gastvrije, vriendelijke mensen die alle tijd hebben voor een praatje. Ootmarsum zelf is een gezellig stadje met een rijk historisch verleden, pittoreske straatjes met leuke doorkijkjes. Gezellige terrasjes en veel kunst. Op zondag hebben we een mooie wandeling gemaakt, “rondje van het huis” (8,4 km) over de Kuiperberg met onderweg een mooi uitzichtpunt over de omgeving. Op de terugweg langs de lokale brouwerij Othmar en het openluchtmuseum. Oh ja, ik vergeet bijna de whisky proeverijen 😊. Kalkwijck maakt naast jenevers, gin en likeuren een whisky van graan die ze zelf verbouwen en wordt gelagerd op sherry vaten. Lisanne en Christian werken hier ambachtelijk en hartstochtelijk aan mooie producten en hebben nog veel ideeën en ambities voor de toekomst. Hierna Sculte in Ootmarsum. We mochten proeven van de in kleine oplages geproduceerde en op Twents eiken gerijpte whiskey. Een snoepje. Fruitig en onmiskenbaar de smaak van vers eiken maar op een manier waarbij beide smaken duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Ook Roy vertelde vol hartstocht over het bedrijf en de whisky. Gelukkig heeft Sculte betaalbare alternatieven in haar assortiment. Later op de avond had eigenaar Gerard Velthuis nog een verassing voor ons in petto, wat een topkerel!"

10 juli 2020
M. Kootwijk

Leuk alternatief voor reizen in Nederland?

Vanwege de Coronasituatie, hebben we een leuk en structureel pakket reizen samengesteld voor in eigen land en bieden we - naast het bovenstaande arrangement - een aantal leuke alternatieve thema's voor reizen naar Nederland:

- Vakantie Noord-Nederland
- Whisky reizen Nederland
- Treinreizen Nederland
- Op de Wadden

Geef een reischeque cadeau.

Op zoek naar een origineel cadeau? Onze reizen worden veelvuldig cadeau gedaan als cadeau pensioen, 12,5 of 25-jarig jubileum cadeau of een verjaardagscadeau. Kies voor een fotoboek in het thema van úw keuze inclusief reischeque van Travel4Reasons  en u heeft dit brievenbus cadeau binnen 48 uur in huis.

Whisky reizen Nederland
Sculte & Kalkwijck exclusief

Voor de arrangementen naar Ootmarsum kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. We onderscheiden de prijzen voor de seizoenen A & B en voor een verblijf B&B en 3*-Hotel.

Beschikbare data:

A: 22 t/m 25 september 2022 (nog 4 plaatsen beschikbaar)
B: 13 t/m 16 oktober 2022 (NEW: 10 plaatsen beschikbaar)

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  Va. 2 personen
A € 290 pp.
B € 260 pp.

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  Va. 2 personen
A € 335 pp.
B € 310 pp.


Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

 • Dag 1 - Aankomst

  Op de eerste dag reis je op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie midden in het centrum van Ootmarsum.

 • Dag 2 - Distilleerderij Kalkwijck

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 13:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Kalkwijck. Va. 13:00 uur neemt Christian - de stoker - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. Na de rondleiding wordt er een uitgebreide proeverij verzorgd, waarbij een glas rechtstreeks uit het vat niet mag ontbreken.

 • Dag 3 - Distilleerderij Sculte

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 13:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Sculte. Va. 13:00 uur neemt Roy - de stoker - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. Tijdends de proeverij worden een aantal uitgebrachte eigen whisky's geproefd in de Chesterfield. Vanaf 19:00 uur ben je welkom in het restaurant De Rozenstruik waar je kunt genieten van het 3-gangen whiskydiner.

 • Dag 4 - Terug naar huis

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Het uitchecken gebeurt rond 11:00 uur en daarna ben je vrij te gaan.

Whisky reizen Nederland
Je verblijf

Standaard verzorgen we kwalitatief hoogwaardige accommodatie binnen de Nederlandse whisky reizen. Vanwege het relatief korte karakter van je verblijf, staat de gastromie bovenaan en hebben we een accommodatie gekozen die past bij de sfeer van een whisky reis. Voor iedere ochtend behoort het ontbijt tot het arrangement.

Het georganiseerde verblijf wordt geboekt in het centrum van Ootmarsum bij Bed & Breakfast en Hotel 'De Rozenstruik'. Het hotel is op loopafstand van de distilleerderij Sculte, de mooie en karakteristieke winkelstraten met tal van galleries en diverse restaurants.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig.

Sculte & Kalkwijck exclusief
Sculte & Kalkwijck exclusief

Kunnen we een fiets meenemen?

Wanneer jezelf de mogelijkheid hebt om fietsen mee te nemen, dan is dit uiteraard een goed idee. Alle locaties lenen zich uitermate goed om een stuk te gaan fietsen.
Optioneel kun je ook overal een fiets (gewone fiets of e-bike) huren.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan