Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

The CLASSIC whisky trail

9  dagen | vanaf € 809

In deze whisky trail bezoek je de Lowlands, de Highlands en de Speyside in één reis. De vlucht, de autohuur, uw verblijf en de whiskybezoeken zijn georganiseerd. Je hoeft enkel tijd te maken en heerlijk te genieten.

Reis in het kort:
- rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam
- autohuur voor het gehele verblijf
- minimaal 7 nachten verblijf incl. logies & ontbijt
- rondleiding bij Edradour & Blair Athol, The Cooperage & GlenAllachie, Glenmorangie & BalBlair en GlenOrd & Oban
- uitgebreide reisbescheiden

De genoemde vanafprijs geldt bij 4 personen.
Scroll voor de prijs bij 2 of 3 deelnemers naar
het tablad Prijs.

Deel:

Whisky reizen Schotland - A CLASSIC whisky trail

Binnen het thema Autoreis Schotland hebben we een aantal opties. Voor de Whisky reizen Schotland geven we hieronder aan wat we organiseren binnen een reis.

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. handbagagekoffer a 10 kg pp.
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een  vlucht met KLM natuurlijk ook mogelijk, maar dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens uw aanvraag.) 

 • autohuur voor uw gehele verblijf *,
 • 8 overnachtingen + ontbijt,
  (U zult verblijven in het centrum van ieder dorp op loopafstand van Pubs en / of restaurants)

 • 4 whiskydagen met in totaal 8 whiskybezoeken incl. tour, proeverij:

  Whiskydag 1: Edradour & Blair Athol
  Whiskydag 2: The Cooperage & Macallan
  Whiskydag 3: Glenmorangie & BalBlair
  Whiskydag 4: GlenOrd & Oban
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),
 

Belangrijk;
Om iedereen optimaal te laten genieten van de tours en iedere overnachting, hebben we de reis zo gepland dat we een reisdag afwisselen met een whiskydag. Op deze manier wisselt u de whisky af met het prachtige landschap.

Whisky reizen SchotlandIdeale reisperiode

Deze reis kan in principe het gehele jaar gemaakt worden. Echter omdat 's winters niet alle regio's haar tours aanbieden tijdens de weekenden, adviseren we de reis te maken tussen maart en november.

Whisky reizen Schotland - Uw whisky reis in beeld

Whisky reizen SchotlandPrijzen 'A CLASSIC whisky trail'

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes voor 2020 & 2021:

A - LAAG - maart , april / november
B - MIDDEN - mei, september & oktober
C - HOOG - juni t/m augustus


Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 879 * pp € 809 * pp
B € 909 * pp € 839 * pp
C € 939 * pp € 869 * pp

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 pers. 4 pers.
A € 1.029 * pp € 969 * pp
B € 1.059 * pp € 999 * pp
C € 1.089 * pp € 1.029 * pp

 

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroeg boekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.

 

Whisky reizen SchotlandVraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

 • Dag 1 - Aankomst in Schotland

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh of Glasgow). Op het vliegveld pikt u uw auto op en reist u naar uw eerste locatie; Pitlochry.

 • Dag 2: - Edradour & Blair Athol

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Omdat in Pitlochry de distilleerderijen te voet te bereiken zijn, is taxivervoer niet noodzakelijk. Uw eerste bezoek is de distilleerderij van Edradour; de kleinste distilleerderij van Schotland. Na een zelf uitgekozen lunch in het dorp bezoekt u 's middags de distilleerderij van Blair Athol.

 • Dag 3: - De Speyside

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na uw ontbijt is het tijd voor uw vertrek naar de Speyside, het grootste whiskygebied van Schotland. U bereikt de Speyside door dwars door de Highlands te rijden, dus neem rustig de tijd. U verblijft in Dufftown of Aberlour.

 • Dag 4 - Glenfiddich & Macallan

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van uw verblijfslocatie vertrekt u te voet op per taxi naar de distilleerderij van Glenfiddich. De bekende en meest producerende distilleerderij van Schotland, is groot maar nog steeds erg sfeervol en typisch Schots. In het restaurant verzorgt u uw eigen lunch. Na uw lunch reist u door naar de gloednieuwe en grootste whiskyinvestering van de afgelopen jaren; Macallan. Ook hier zult u rondgeleid worden door de distilleerderij, waarna u eveneens een uitgebreide proeverij zult doen. Na uw bezoek reist u terug naar uw B&B en is het tijd voor het avondeten.

 • Dag 5 - De Noordelijke Highlands

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Na de Speyside reist u door naar de Noordelijke Highlands. De route naar Tain kan op meerdere manieren. Omdat u de tijd heeft, geven we een langere maar schitterende route dwars door de ruige Noordelijke Highlands.

 • Dag 6 - BalBlair & Glenmorangie

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Uw eerste bezoek vandaag is de distilleerderij van BalBlair. U zult worden opgehaald door uw plaatselijke taxichauffeur. Na de tour en proeverij bij BalBalir bezoekt u GlenMorangie. De chauffeur zal u hier afzetten en u kunt naderhand te voet terug naar uw B&B. Dit geeft u de flexibiliteit nog even in de shop te neuzen en te gaan wanneer u het allemaal heeft gezien.

 • Dag 7 - The West Coast (GlenOrd)

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Vanuit het Noorden (Tain) rijdt u naar uw laatste verblijfslocatie is Oban. Deze sfeervolle havenstad aan de Westkant van Schotland kunt u bereiken langs een prachtige route. Net voor Lochness rijdt u langs de distilleerderij van GlenOrd. Vanuit het Noorden daalt u verder af via Lochness naar het Zuiden. Dorpen als Fort Augustus en Fort William zijn typisch Schots en geven u de mogelijkheid voor een lunch of drankje. In Oban verblijft u de komende 2 dagen.

 • Dag 8 - Oban

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Omdat er vandaag slechts een distilleerderij gepland staat welke u in de ochtend zult doen, blijft de middag open voor uw eigen invulling. U kunt wandelen, fietsen, kayakken over zeek of een Boat Trip voor uzelf organiseren.

 • Dag 9 - Terug naar huis

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. U vertrekt langzaamaan weer terug naar het vliegveld. Onderweg heeft u de mogelijkheid om in Loch Lomond National Park een wandeling te maken of in Stirling Castle een typisch Schots kasteel te bezoeken.

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's en hotels.

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's / Hotels met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

U overnachtingslocaties zijn:
- Pitlochry,
- Dufftown / Aberlour (Speyside),
- Tain / Alness,
- Oban

Alle B&B’s t.o.v. elkaar en de hotels t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
The CLASSIC whisky trail
The CLASSIC whisky trail
Ervaring

Ruim 10 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van GGTO & Thuiswinkelwaarborg

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan