Whisky reizen Nederland
Whisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen Nederland

Whisky reis Schiedam

4  dagen | vanaf € 219 pp.

Je bezoekt de prachtige stad Schiedam, met de 6 hoogste molens van Europa. Één hiervan - de Walvisch - is nog werkzaam (bezoek va. 1 september 2020 inclusief in dit arrangement). Deze wordt nog steeds gebruikt voor het malen van graan. Je verblijft midden in het centrum van Schiedam. Een bezoek aan het Nationaal Jenever Museum behoort tot het arrangement.

Reis in het kort:
- 3 nachten verblijf incl. ontbijt
- bezoek Nationaal Jenever Museum incl. rondleiding en een proeverij
- 3-gangen diner op de laatste avond
- uitgebreide reisbescheiden

Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en de actuele seizoensprijs in het tablad Prijs.

Deel:

Reizen naar Nederland

Al onze arrangementen binnen Nederland zijn verzameld op de pagina reizen Nederland. Binnen het thema whisky reizen Nederland geven we specifiek aan wat je binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Whisky reizen Nederland
Karakteristiek Schiedam

In Schiedam ligt de rijke geschiedenis van het stoken in Nederland. De vroegere moutwijn en de nog steeds geproduceerde jenever hebben hun oorsprong in Schiedam. Het maakproces van jenever en whisky ligt niet heel veel uitelkaar. Bij jenever wordt botanical-distillaat en jeneverbes toegevoegd. Ook kunnen zowel jenever en whisky rijpen op een houten vat, om kleur en smaak uit het vat in te laten trekken in de drank.

Wanneer je dan een whisky reis door Nederland maakt, kan de prachtige stad Schiedam en haar relevante geschiedenis niet ontbreken. 

De reis is inclusief:

 • Minimaal 3 overnachtingen + ontbijt in het centrum van Schiedam,
 • Uitgebreide rondleiding door het Nationaal Jenever Museum:

  • Ontvangst met koffie of thee,
  • Entree Jenevermuseum op eigen gelegenheid,
  • Proeverij, inclusief luxe nootjesmix en tafelwater,
   keuze uit:

   Jeneverproeverij
   Gin proeverij
   (op verzoek ook Alcoholvrije proeverij)

 • Uitgebreid 3-gangen diner op de laatste avond incl. een lokaal gestookte drank,
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

OPTIONEEL:
Als 'Optie extra' bij de aanvraag kun je het whiskyboek 'Whisky van de lage landen' bij bestellen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

De reis in beeld:

Whisky reizen Nederland

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?


Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Leuk alternatief voor reizen in Nederland?

Vanwege de Coronasituatie, hebben we een leuk en structureel pakket reizen samengesteld voor in eigen land en bieden we - naast het bovenstaande arrangement - een aantal leuke alternatieve thema's voor reizen naar Nederland:

- Vakantie Noord-Nederland
- Whisky reizen Nederland
- Treinreizen Nederland
- Op de Wadden

Geef een reischeque cadeau.

Op zoek naar een origineel cadeau? Onze reizen worden veelvuldig cadeau gedaan als cadeau pensioen, 12,5 of 25-jarig jubileum cadeau of een verjaardagscadeau. Kies voor een fotoboek in het thema van úw keuze inclusief reischeque van Travel4Reasons  en u heeft dit brievenbus cadeau binnen 48 uur in huis.

Whisky reizen Nederland - Karakteristiek Schiedam

Voor de arrangementen naar Schiedam kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. De prijzen zijn gedurende het gehele jaar gelijk.

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  Va. 2 personen
A € 219 pp.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

 • Dag 1 - Aankomst

  Op de eerste dag reis je op eigen gelegenheid naar Schiedam. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie.

 • Dag 2 - De geschiedenis van het stoken

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. We proberen de start van de rondleiding te plannen vlak na de lunch. De georganiseerde middag eindigt met een proeverij in het museum.

 • Dag 3 - Vrij in te vullen

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Je kunt vandaag volledig vrij invullen. Binnen de uitgebreide reisbescheiden ontvang je tal van leuke weetjes en bezienswaardigheden van Schiedam welke je op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Dit kan te voet maar ook op de fiets.

 • Dag 4 - Terug naar huis

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Het uitchecken gebeurt rond 11:00 uur en daarna ben je vrij te gaan.

Whisky reizen Nederland - Je verblijf

Standaard verzorgen we kwalitatief hoogwaardige accommodatie binnen de Nederlandse whisky reizen. Vanwege het relatief korte karakter van je verblijf, staat de gastromie bovenaan en hebben we een accommodatie gekozen die past bij de sfeer van een whisky reis. Voor iedere ochtend behoort het ontbijt tot het arrangement.

Het georganiseerde verblijf wordt geboekt in hartje Schiedam - midden in het centrum. Je verblijft in Bed & Breakfast Museumkwartier op loopafstand van het museum, de molens, de winkelstraten en diverse restaurants.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig.

Whisky reis Schiedam
Whisky reis Schiedam

Kunnen we een fiets meenemen?

Wanneer jezelf de mogelijkheid hebt om fietsen mee te nemen, dan is dit uiteraard een goed idee. Alle locaties lenen zich uitermate goed om een stuk te gaan fietsen.
Optioneel kun je ook overal een fiets (gewone fiets of e-bike) huren.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan