Whisky Islay – Bowmore & Aston Martin

26 november 2022


(Foto; Bowmore op Isle of Islay en de Limited Serie 2021 - Bowmore en Aston Martin)

Whisky Islay – Bowmore & Aston Martin

Grote bekende whiskyhuizen gaan steeds vaker de samenwerking aan met grote bedrijven uit andere sectoren, om ieders naamsbekendheid aan elkaar te koppelen en daar een ‘win-win’-situatie uit te slepen.
Omdat een bepaald merk bij eenieder een associatie op roept, is het heel belangrijk om de basiswaarden van de te combineren bedrijven één en dezelfde associatie te laten opwekken bij het publiek om het een succes te laten zijn. In eerste instantie zou je zeggen dat een whiskymerk – in dit geval Bowmore (van Islay, Schotland) – en een automerk – in dit geval Aston Martin – vreemd is gekozen. Immers alcohol in het verkeer?
Maar vanwege de typisch Britse achtergrond, de chique uitstraling en de grote overlap in het profiel van de doelgroep - inkomen, bestedingspatroon en leeftijd – blijkt het een succesvolle samenwerking.

Een jaar na de release van hun eerste gezamenlijke Masters' Series-expressie, kwam deze week het vervolg uit: Masters' Selection 22-Year-Old - een exclusieve single malt-whisky die is geïnspireerd op de gemeenschappelijke waarden van erfgoed en innovatie die de twee merken delen.

In het verhaal van deze whisky zoekt Bowmore's Master Whiskey Blender, Ron Walsh, vakkundig naar de optimale koestering van de geest in het vat, terwijl de leider van Aston Martin's wereldberoemde ontwerpfunctie, Marek Reichman, de Chief Creative Officer van het automobielhuis, ernaar streeft om de grenzen van technologie, met vaak futuristische en experimentele dynamiek. Het zijn deze verschillen die de collectieve creativiteit en inspiratie stimuleren, waardoor beide teams het maken van deze whisky van begin tot eind kunnen verkennen en vorm kunnen geven, van het proeven van verschillende vatstijlen tot het bepalen van het personage waar ze allemaal achter staan.

Limited Editions en de ‘Master Selection’-serie

Concreet behelst de samenwerking tussen Bowmore en Aston Martin twee whisky ranges. De Limited Editions Series: Een Bowmore 10, 15 en 18 uitgegeven in 2021 en eenzelfde uitgave (10, 15 en 18) in 2022. Op iedere verpakking – een kartonnen doos - staat een succesvol autotype van Aston Martin. Dus op deze manier is – naast het genieten van de whisky – het ook een erg mooi verzamelobject voor de autoliefhebbers.

De tweede range is een luxe uitgave (zowel in 2021 als 2022) onder de naam “Master Selection” waarin een 21-jarige - in 2021 en een 22-jarige whisky in 2022 is uitgebracht. Naast de whisky staat in deze range het ontwerp centraal; een heel chique fles- en doosontwerp, met een in glas geprint label van zowel Bowmore als Aston Martin. De fles dient mooi te staan in een luxe ingerichte huiskamer en geeft status wanneer je trakteert uit een dergelijke fles.

Bowmore Masters' Selection Edition 2 is de tweede release in de serie verzamelobjecten, beschikbaar in de belangrijkste wereldwijde markten, waaronder het VK, Duitsland, Canada, de VS en China voor een adviesprijs van £ 390.

Travel4Reasons heeft al ruim 15 jaar ervaring met whisky reizen Schotland. Dus de regio's Isle of Islay, de Speyside of één van de andere regio's voor een whisky tour, kennen we op onze broekzak. Ben je breder geïnteresseerd, dan zijn rondreizen Schotland uiteraard ook een optie.

###

Whisky reizen naar Isle of Islay Schotland

Aftermovie of bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm of een aftermovie laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan