Schotland met de boot
Schotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de boot

A FULL week Harry Potter

8  dagen | vanaf € 889

Geniet van Noord-Engeland en Schotland middels het thema 'Harry Potter'. Je bezoekt het prachtige Alnwick Castle, optioneel station Zweinstein nabij het dorp Pickering en rijdt mee met de échte Jacobyte Steam Train. Laat je overtuigen en vraag vrijblijvend een offerte aan.  

Reis in het kort:
- retourvaart incl. 2 nachten aan boord
- mee vervoeren eigen auto
- 5 nachten verblijf in B&B incl. ontbijt
- toegang tot Anlwick Castle
- tickets voor de Jacobyte Steam Train.

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen in het voordelisgte seizoen. Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en de actuele seizoensprijs in het tablad Prijs.

Deel:

Reizen Engeland

Binnen een weekendje Engeland of de andere reizen naar Engeland hebben we een aantal opties. Een van de opties is een fly drive Engeland. Anderzijds bieden we het thema Harry Potter reizen. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze reis.

Boot naar Engeland
Harry Potter N-Engeland

De reis is inclusief:

 • vaart met DFDS van IJmuiden naar Newcastle (retour),
 • 2 nachten aan boord incl. hut (heen- & terugreis),
 • standaard mee vervoeren van eigen auto,
  (Standaard offreren we een vaart met de voordeligste hutoptie en ZONDER ontbijt / diner. Op verzoek kunnen we de hutten upgraden, net als een toevoeging maken van ontbijt / diner. Uiteraard gelden er dan andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens je aanvraag.) 

 • 5 overnachtingen + ontbijt,
  U verblijft in:
  - Alnwick (e.o. - 2 nachten)
  - Fort William (e.o. - 3 nachten)

 • bezoek aan Alnwick Castle,
 • tickets voor de Jacobyte Steam Train,
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

Autovakanties vanuit Nederland

De afgelopen jaren is er een groeiende vraag voor autovakanties welke u vanuit Nederland kunt maken. Deze reis is één van de mogelijkheden voor een autovakantie vanuit Nederland.

Alternatieve reizen veerboot en auto?

Travel4Reasons biedt reizen met naar Schotland met de boot, reizen met de boot naar Engeland en vanaf de Groningse Eemshaven naar Noorwegen. Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een reis met veerboot en auto?

Geef een reischeque cadeau.

Op zoek naar een origineel cadeau? Onze reizen worden veelvuldig cadeau gedaan als cadeau pensioen, 12,5 of 25-jarig jubileum cadeau of een verjaardagscadeau. Kies voor een fotoboek in het thema van úw keuze inclusief reischeque van Travel4Reasons  en u heeft dit brievenbus cadeau binnen 48 uur in huis.

Fly Drive Engeland
Prijzen 'Harry Potter N-Engeland'

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes voor 2024:

A - MIDDEN - april, mei & oktober
B - HOOG - juni, juli, augustus & september

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 889 * pp. € 719 * pp.
B € 1.099 * pp. € 829 * pp.

* Binnen bovenstaande prijzen zijn per persoon en gaan daarbij uit van de voordeligste hutoptie (2-persoonshut bij 2 personen en 4-persoonshut bij 4 personen).
Een upgrade hierop - luxere hutten - of een uitbreiding hierop - 2 x 2-persoonshutten bij 4 personen - kan natuurlijk worden gedaan en kunt u aangeven bij de aanvraag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

 • Dag 1 - Vertrek vanaf IJmuiden

  Vanaf 14:00 uur heeft u de mogelijkheid om in te checken voor uw vaart vanaf IJmuiden. Om 17:30 uur vertrekt de boot en aan boord is divers vermaak voor de overtocht. Uw eerste nacht verblijft u aan boord van de ferry.

 • Dag 2 - Aankomst in Schotland

  Rond 9:30 uur meert de ferry van DFDS aan in Newcastle. U wordt opgeroepen om naar uw auto te gaan en rijdt rustig van de boot af. En uw reis kan beginnen. Omdat u de gehele dag heeft, kunt u vanaf Newcastle naar Pickering rijden, waar het station 'Zweinstein' is gevestigd. U hoeft pás in te checken tussen 16 - 19:00 in uw B&B of hotel. Dus heeft zelfs de mogelijkheid om een stukje met de stoomtrin mee te rijden.

 • Dag 3 - ezoek aan Alnwick Castle

  Deze ochtend geniet u van een heerlijk Brits ontbijt tussen 7:00 & 9:00 uur (dit verschilt per accommodatie). Vandaag bezoekt u Alnwick Castle - het prachtige kasteel waar delen van de film van Harry Potter zijn opgenomen. Naast Harry Potter is hier ook de typisch Britse serie van Downton Abbey opgenomen. U kunt zich hier zeker een dagdeel en voor de absolute liefhebber zelfs wel een dag vermaken.

 • Dag 4 - Op weg naar Fort William

  Deze ochtend geniet u van een heerlijk Brits ontbijt tussen 7:00 & 9:00 uur (dit verschilt per accommodatie). Vandaag reist u door naar Schotland - de westkust. U kunt tussen 16 - 19:00 uur inchecken in uw B&B en heeft dus de hele dag om een afstand van 4,5 uur te overbruggen.

 • Dag 5 - Jacobyte Steam Traiin

  Deze ochtend geniet u van een heerlijk Brits ontbijt tussen 7:00 & 9:00 uur (dit verschilt per accommodatie). Vandaag maakt u een rit met de Jacobyte Steam train, welke vertrekt in Fort William en u naar het dorp Mallaig brengt. Na een kleine 2 uur in Mallaig rijdt de trein weer terug.

 • Dag 6 - Vrij te besteden

  Deze ochtend geniet u van een heerlijk Brits ontbijt tussen 7:00 & 9:00 uur (dit verschilt per accommodatie). U hebt de gehele dag beschikbaar. Zo heeft u de mogelijkheid om naar Isle of Skye te rijden, Lochness te bezoeken of de berg Ben Nevis te beklimmen.

 • Dag 7 - Vertrek vanaf Newcastle

  Vertrek vanaf Newcastle

 • Dag 8 - Terug naar huis

  Net als de heenreis meert de ferry aan rond 9:30 uur. U wordt wederom opgeroepen naar uw auto te gaan en rijdt de haven van IJmuiden in. U bent vrij om terug naar huis te keren.

Overnachten in Engeland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's en hotels.

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's / Hotels met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Uw verblijft in de volgende locaties:

- Alnwick (e.o. - 2 nachten)

Alle B&B’s t.o.v. elkaar en de hotels t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Engels ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
A FULL week Harry Potter
A FULL week Harry Potter

Fly Drive Engeland - FAQ:

Mag ik naar het Verenigd Koninkrijk reizen met mijn ID-kaart?

Ja, Engeland, Schotland, Wales, (Noord-)Ierland en de Kanaaleilanden zijn deel van het Verenigd Koninkrijk en mogen - vanwege de BREXIT - tot 30 september 2021 bezocht worden met een ID-kaart. Daarna - dus vanaf 1 oktober 2021 - is een paspoort verplicht.

Wat is de ideale reisperiode?

Deze reis kan in principe het gehele jaar gemaakt worden.

De voorjaars maanden (maart tot halverwege juni) en de herfstmaanden (vanaf half september tot begin november) zijn – vinden wij – het mooist en voor onze klant ook de meest populaire reismaanden voor deze reis. Maar ook juli en augustus zijn interessant met name als je vroeg boekt.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan