Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

Speyside OP MAAT

va 4  dagen | vanaf € 449 pp.

De Speyside is het grootste whiskydistrict van Schotland en omdat er over smaak niet valt te twisten, kun je te kust en te keur wat betreft je keuze. Binnen dit arrangement bepaalt jezelf welke whiskydistilleerderijen je bezoekt binnen je arrangement. Je bezoekt 2 distilleerderijen per dag. Benieuwd?

Reis in het kort:
- retourvlucht naar Schotland
- autohuur voor het gehele verblijf
- minimaal 3 nachten verblijf incl. logies & ontbijt
- rondleiding bij 4 distilleerderijen naar keuze
- uitgebreide reisbescheiden

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Scroll voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Deel:

Reizen Schotland

Binnen de reizen naar Schotland hebben we een aantal opties zoals een rondreizen Schotland of de fly drive Schotland. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze reis - binnen het thema whisky reizen Schotland.

Whisky reizen Schotland
Speyside OP MAAT!

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. kleine tas pp. (max. 45 x 36 x 20 cm),
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een vlucht met KLM natuurlijk ook mogelijk, maar dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens je aanvraag. Binnen de offerte kun je extra bagage toevoegen).

 • autohuur * aansluitend aan uw vlucht,
 • minimaal 3 overnachtingen + ontbijt in Dufftown / Aberlour,
  (U kunt het aantal dagen aanpassen van 4 naar maximaal 7 dagen bij het aanvragen van de offerte)

 • minimaal 2 whiskydagen incl. 4 tours, proeverij **,
  (Je bepaalt zelf de tours waarbij je rekening dient te houden dat we maximaal 2 distilleerderijbezoeken aanhouden per whiskydag - de dagen buiten de eerste en laatste (reis)dag. De kosten van iedere tour staan vermeld en komen bovenop de kosten van de reis.)
   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),

** Transfers:
Binnen de offerte bieden we altijd optioneel de optie om de transfers tussen B&B / Hotel en distilleerderijen toe te voegen aan de reis.

Whisky proeverij Schotland

Anders dan in vele andere landen bieden de distilleerderijen in Schotland meerdere keuzes wanneer het gaat om de  whisky proeverij. Er is meestal een 'Core Range'-proeverij, maar wanneer je breder geïntereseerd bent of je bent al vaker geweest, informeer dat naar de uitgebreide whisky proeverijen.

Uw reis in beeld

Whisky reizen Schotland

Whisky reizen Schotland
Prijzen 'Speyside OP MAAT!'

A - LAAG - januari, februari & november, december
B - MIDDEN - maart, mei & september, oktober
C - HOOG - april, juli & augustus

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 449 * pp € 339 * pp
B € 459 * pp € 379 * pp
C € 509 * pp € 439 * pp

 

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven. Daarnaast komen de kosten van de aangevraagde tours hier nog boven op.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we jouw prijs op je gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

 • Dag 1 - Reis naar de Speyside

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh, Glasgow of Aberdeen). Vanaf hier reist u met uw huurauto naar de Speyside. De reis neemt +/- 4 uren in beslag en lijdt u dwars door de Highlands van Schotland.

 • Dag 2 - 2 Bezoeken per dag

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u naar de eerst geboekte tour. Na deze tour reist u door naar de tweede distilleerderij uit uw schema. Voorafgaand aan de tour is er altijd ruimte voor een lunch. Na de tour gaat u terug naar uw accommodatie en u zult rond 17:30 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 3 - 2 Bezoeken per dag

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u naar de derde geboekte tour. Na deze tour reist u door naar de vierde distilleerderij uit uw schema. Voorafgaand aan de tour is er altijd ruimte voor een lunch. Na de tour gaat u terug naar uw accommodatie en u zult rond 17:30 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (Mocht u meerdere reisdagen hebben geboekt, geldt deze invulling ook voor de extra dagen)

 • Dag 4 - Terug naar huis

  Op dag 4 reist u terug naar het vliegveld – middels een andere route dan op dag 1. Beide routes worden door ons keurig aangeleerd binnen de reisbescheiden. U heeft voldoende ruimte om hier en daar te stoppen en de auto in te leveren.

Overnachten in Schotland

Omgeving Aberlour, Dufftown of Rothes

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's..

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Alle B&B’s t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs

HOTEL:
Uiteraard is het mogelijk dat we op maat een offerte opmaken voor het verblijf in een hotel. Geef dit aan bij de offerte aanvraag.

Speyside OP MAAT
Speyside OP MAAT

Whisky reizen Schotland - FAQ

Mag ik naar het VK reizen met mijn ID-kaart?

Ja, Engeland, Schotland, Wales, Ierland en de Kanaaleilanden zijn deel van het Verenigd Koninkrijk en mogen - vanwege de BREXIT - tot 30 september 2021 bezocht worden met een ID-kaart. Daarna - dus per 1 oktober 2021 - is een paspoort verplicht.

Wat is de ideale reisperiode?

Reizen buiten het seizoen (jan t/m februari & nov t/m dec):
Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten maart t/m oktober) zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 1 'Vrij te besteden' midweekse dag dient te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven.

Reizen in het seizoen (maart t/m oktober):
Van maart t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken. Uiteraard is later prima, maar dan kunnen er data specifiek zijn die al relatief duur zijn.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan