The Rolling Stones - Unzipped

30 september 2020

The Rolling Stones - Unzippen in Groningen

De Expositie The Rolling Stones - Unzipped

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië gaat de expositie in vernieuwde vorm door Europa touren, met de primeur voor Groningen. Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

De expositie is weer te bezoeken in 2023.

Er gaat niets boven Groningen

Groningen is rebels. Anders dan anders. Daar merk je niets van als je niet verder kijkt dan je neus lang is. Je ontdekt het eigenzinnige karakter aan de achterkant van de stad. In de kruipdoor sluipdoor steegjes vol streetart. Verborgen achterafjes, waar de creativiteit duidelijk zichtbaar, hoorbaar en voelbaar is. Eigenwijze ondernemingen die je keer op keer weten te verrassen. De stad bruist van de vrije geesten die hun eigen gang gaan. Hier kan dat. Deze winter steekt Groningen haar tong uit. 

'You can't always get what you want. But if you try sometimes, well, you might find, you get what you need.' Wat je nodig hebt? Je vindt het in de beat van je favoriete Stones track. Of off the beaten track, in Groningen. Deze winter blinkt de stad uit op een rebelse, speelse manier. Als je het buiten de gebaande paden zoekt tenminste. Waar je moet zoeken? Daar helpen we je bij. Wij weten de weg en breiden je bezoek aan de Stones expositie graag uit met een overnachting en een verrassende randprogrammering. Aan het eind van het liedje, weet je één ding zeker: 'I can’t get no satisfaction’ gaat in Groningen niet op. Naast de stad zal ook de provincie Groningen je verrassen.

Niet voor niets is Groningen de plek waar in november de expositie The Rolling Stones -Unzipped in Europese première gaat. De Stones waren in hun tijd ook behoorlijk rebels. Ze deden hun eigen ding. Ze pionierden op het gebied van Rock and Roll, op hun eigen manier. Bovendien is Groningen een oude bekende van de Stones. Op 2 juni 1999 traden ze op in het Stadspark. Een concert dat niet bepaald onopgemerkt voorbijging. Compleet met limousines en een stortbui in het voorprogramma. De hele stad ademde de Rolling Stones. In 2020 doen we het nog eens dunnetjes over.

Vind op onze website een leuk Rolling Stones arrangement, waar u rustig en 'veilig' verblijft in een luxe appartement en het ontbijt en een diner wordt 'Corona'-proof verzorgd door Foodfellas Catering. 

Bron: Off the Beaten Track

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan