Whisky Monkeys

10 juli 2023

Whisky in the jar

Whiskymonkeys.com

Een nieuw journalistiek platform over whisky

Over whisky is - naast het reizen - natuurlijk veel te vertellen. Vanuit journalistiek oogpunt is er in Nederland nu een nieuw platform, namelijk Whiskymonkeys.com. Oprichtster Rox van der Helm - zelf afgestudeerd met een Master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit in Groningen - belicht het onderwerp whisky vanuit diverse thema’s. Ook Travel4Reasons heeft haar roots in de Groningse hoofdstad; en zie daar de link. 

Interviews 

Diverse bekende en onbekende personen uit de whisky-industrie worden geïnterviewd en vertellen hun verhaal. Van Christian en Lisanne - oprichters van de Nederlandse Kalkwijck Distillers uit Vroomshoop, de sympathieke ‘whiskygoeroe’ Henri Goossen uit de Achterhoek, tot de hoteleigenaar Rob Tool die als whiskyliefhebber zijn whiskybar uitgebreid vult voor zijn gasten. 

Best of … 

Mensen zijn fan van lijstjes en hoe leuk is het wanneer je een liefhebber bent van whisky en je een tip krijgt zoals Welke vijf whisky’s zijn perfect om vloeibaar in bonbons te stoppen?, De top 10 beste whisky's onder de 50 euro of 5 Toffe whiskyreizen om te boeken?

Hier worden interessante en grappige feiten besproken met een leuke invalshoek. 

Whisky Names Explained 

Terwijl ieder jaar tig nieuwe whisky’s op de markt komen, krijgen met name de nieuwe of limited releases een specifieke naam. Natuurlijk kun je de whisky’s uit elkaar houden door hun smaak, maar de combinatie met een mooi verhaal maakt het nog eenvoudiger whisky’s van elkaar te onderscheiden op de lange termijn. De rubriek “Whisky Names Explained” geeft je een interessant inkijkje achter het ontstaan van diverse merk- & release namen. Zo wordt uitgelegd waar de The Glenlivet Captain’s Reserve haar naam aan te danken heeft of hoe deze Japanse whisky aan zijn naam komt: Fujimi The 7 Virtues.
Neem eens kijkje of er een favoriet van je wordt uitgelegd. 

Distilleerderij Donderdag

Als voorlaatste thema wat we belichten noemen we “Distilleerderij donderdag”. Iedere donderdag wordt een interessant verhaal geplaatst over een distilleerderij. Dit kan een Nederlandse bekende of onbekende distilleerderij zijn, maar natuurlijk ook eentje uit Whisky country of the World; Schotland. Naast een aantal stokers die bekend zijn van onze whisky reizen in Nederland, worden ook een aantal jonge stokers besproken.

Nieuws

Wanneer je in de breedste zin op de hoogte gehouden wilt worden van wat er in whiskyland speelt, dan is de Nieuws-pagina van Whisky Monkeys erg handig. Er wordt bericht over de start van de kaartverkoop voor festivals, leuke en interessante nieuwe whisky- en whiskyboek releases, leuke tips over het zelf leren Blenden van whisky of welke distilleerderij gaat verbouwen of een verbouwing heeft afgerond. 

Kortom, alles wat je wilt weten over whisky vind je op dit interessante platform. Neem eens een kijkje en hoogstwaarschijnlijk vind je nog iets wat je nog niet wist.

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Islay – Bowmore & Aston Martin
Whisky Islay – Bowmore & Aston...

(Foto; Bowmore op Isle of Islay en de Limited Serie 2021 - Bowmore en Aston Martin) Whisky Islay – B...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan