De Vroegboekkorting uitgelegd

Binnen de reiswereld zijn er twee manieren om reizen aan te bieden.

1.
De grote concerns (De Sunwebs en Correndons, etc.) kopen vooraf vliegtickets, hotels en / of activiteiten in en kunnen nagenoeg het gehele jaar dezelfde prijs bieden. Nadeel is dat er nauwelijks / geen flexibiliteit is. De lasminutes zijn de pakketten waarvoor door de reisorganisatie al betaald is, maar welke nog beschikbaar zijn. Er worden lage prijzen gevraagd om toch nog iets terug te krijgen van het reeds betaalde.

2.
De andere manier is het aanbieden van maatreizen, die o.a. Travel4Reasons organiseert. De reizen worden op maat aangeboden en kunnen dus volledig naar de wens van de klant worden ingevuld. Voor deze reizen worden de dan geldende inkoopsprijzen gehanteerd. In plaats van goedkope lastminutes, wordt een voordeliger tarief middels vroegboekkorting aangeboden.
 

Vroegboekkorting kan worden geboden omdat vliegticketprijzen bij een 'leeg' vliegtuig laag beginnen in prijs. De prijs loopt op wanneer de vlucht voller raakt. Hierdoor betaalt u de laagste prijs wanneer u als eerste en dus vroeg boekt en een hogere prijs waneer u later (of laat) boekt.

Bij een boeking eerder dan 5 maanden voor vertrek, liggen de vliegticketprijzen over het algemeen nog laag en zijn de meeste accommodaties nog beschikbaar. We kunnen dan t.o.v. de normale prijs een iets gunstiger tarief aanbieden en dit doen we middels de vroegboekkorting.

Andersom is het zo dat bij een boeking bijvoorbeeld binnen 45 dagen voor vertrek, de kosten van uw arrangementsprijs hoger kunnen zijn vanwege een lagere beschikbaarheid van vlieg- en / of boottickets en de nog duurdere overgebleven accommodaties. 

Wanneer u een offerte aanvraagt, nemen wij de "korting" óf "toeslag" automatisch mee in de offerte. De datum vanaf wanneer wij rekenen is de datum waarop de offerte afloopt; de deadline waarop de offerte teruggestuurd dient te zijn. Deze datum wordt duidelijk vermeld in de offerte!

Doe uw voordeel met deze informatie bij het plannen van uw reisdatum!

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan