The Macallan Edition series

27 september 2020

The Macallan Distillery | Whisky reizen Speyside

The Macallan Edition series

‘The Edition Series’ van Macallan is een serie van whisky’s van de bekende whisky distilleerderij uit de Speyside in Schotland; The Macallan. Ieder jaar worden een aantal vaten nauwkeurig uitgezocht en gecombineerd. De focus van deze serie is gelegd op de invloed van het hout op de whisky. De eerste serie – Macallan Edition No. 1 - kwam uit in 2015 met een oplage van 1500 stuks.

The Macallan Edition No. 1

Deze bijzondere Edition No. 1 is vervaardigd uit acht Oak Casks. Deze op eiken gerijpte vaten whisky verschillen van elkaar in grootte of locatie van opslag, welkte beide zeer belangrijke factoren zijn in het uiteindelijke resultaat. De Edtion No. 1 was enkel in Taiwan verkrijgbaar en is verreweg de meest zeldzame van de serie.

The Macallan Edition No. 2

In een ruim grotere oplage is de opvolger Edition No. 2 uitgebracht in 2016. Deze whisky is tot stand gekomen binnen een samenwerking van Master Distiller Bob Dalgano en de 3 broers van het restaurant El Cellar de Can Roca, gevestigd in het Gatalaanse Gerona.

The Macallan Edition No. 3

De opvolger van Editie 2, is de Editie 3, uitgebracht in 2017. Hier hebben Master Distiller Bob Dalgano en Master Perfumer Roja Dove de handen ineen geslagen. Ook hier is een combinatie gekozen van een aantal op eiken vaten gerijpte whisky’s te combineren.

The Macallan Edition No. 4

De Macallan Edition 4 vier is net weer even afwijkend van de eerste 3 edities. Deze whisky is wel op eiken gerijpt, maar in oude sherry vaten. Hierdoor krijgt de whisky een donkerder kleur en heeft proef je de sherry goed terug in deze variant.

The Macallan Edition No. 5

De vijfde editie, uitgekomen in 2019 is een speciale editie geheel in het teken van kleur! Deze whisky heeft op maar liefst 5 specifieke vaten mogen rijpen, namelijk:

1st bourbon barrels, 2nd Refill hogsheads / butts, 1st Teva hogsheads / butts, 1st Vasyma butts, 1st Hudosa hogsheads / butts

NIEUW: The Macallan Edition No. 6 - september 2020

De onlangs uitgebrachte Macallan Edition nr. 6  is geïnspireerd op de omgeving rondom de prachtige distilleerderij in de Speyside. En dan met name de rivier ‘The Spey’ die door de distilleerderij loopt. Deze rivier zorgt voor het natuurlijke bronwater voor het maken van de whisky, maar herbergt ook de Macallan Ghillie – de machtige Atlantische Zalm.
Deze editie zorgvuldig geselecteerd uit door Master Distiller Steven Bremner, bestaat uit 5 verschillende soorten eiken vaten.

Bezoek ‘The Macallan Distillery’ | Whisky reis Speyside

Lijkt het je nu eens leuk om een echte Schotse distilleerderij te bezoeken? Maak dan eens een keuze uit onze whiskyreizen, en dan metname de whisky reizen naar Schotland. Je bent welkom op onze website en we geven je de keuze uit alle bekende distilleerderijen, regio’s of zelfs rondreizen waarbij de whiskyregio’s binnen één reis te boeken zijn. Ook binnen de rondreizen Schotland - en dan specifiek Fly & Drive Schotland - behoort de Speyside tot een van de overnachtingslocaties. In dit geval ligt de focus meer op het land dan de whisky is mogelijk.

Travel4Reasons heeft al ruim 15 jaar ervaring met whisky reizen Schotland. Dus de regio's Isle of Islay, de Speyside of één van de andere regio's voor een whisky tour, kennen we op onze broekzak. Ben je breder geïnteresseerd, dan zijn rondreizen Schotland uiteraard ook een optie.

Whisky reizen Speyside | Schotland

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan