Whisky tour Edinburgh

3 januari 2022

Glenkinchie distillery Schotland(Foto: Whisky tour Edinburgh; bij Glenkinchie ontdek je de echte Schotse whisky).

Whisky tour Edinburgh | Schotland.

Een perfecte invulling voor stedentrip

Heeft u zin in een lang weekend weg of een korte vakantie naar het mooie Schotland? Dan is een whisky tour naar Edinburgh een perfecte optie. Bij Travel4Reasons boekt u whisky reizen naar Schotland op maat voor uw gezin, als stel, clubje vrienden, of als een management uitje. Duik in de historie van middeleeuwse kastelen, luister naar de doedelzakken, wandel door de sfeervolle stad, en geniet van een heerlijke whisky proeverij van typische Schotse whisky’s.

Glenkinchie Distillery

Met een kleurrijke geschiedenis van meer dan 1000 jaar speelt whisky een belangrijke rol in de culturele identiteit van Schotland. Ook bekend als Scotch of 'water of life', wordt whisky gestookt in meer dan 100 distilleerderijen in vijf Schotse regio’s. Het goede nieuws is dat je helemaal niet zo ver hoeft te reizen om fantastische whisky te proeven, want enkele van de beste whiskydistilleerderijen bevinden zich in Edinburgh en omgeving. In de volksmond aangeduid als de 'Home of Edinburgh', is de Glenkinchie Distillery gelegen in East Lothian en bestaat al sinds 1837. De Glenkinchie distillery heeft een boeiende historie vanwege de geschiedenis rond de locatie en de heldendaden van prins Charles Edward Stuart, die in 1745 een van de machtigste leiders van zijn tijd was geworden. Opgericht in het afgelegen boerenland rond Edinburgh, kwijnde Glenkinchie uiteindelijk weg in de vergetelheid voordat het bijna van de ene op de andere dag een internationaal merk werd aan het einde van de jaren tachtig. Glenkinchie slaagde er overigens wel in om tijdens beide wereldoorlogen te blijven opereren. In de twintigste eeuw heeft Glenkinchie een reeks ontwikkelingen ondergaan. De vloermouterijen werden in 1969 gesloten en omgebouwd tot een museum, en twee nieuwe bottelingen, een 12 jaar oude en 20 jaar oude vatsterkte, werden in 2007 uitgebracht.

Holyrood Distillery

Holyrood Distillery is gevestigd in een 180 jaar oud gebouw naast Holyrood Park en op loopafstand van het stadscentrum van Edinburgh. Deze distilleerderij opende in juli 2019 voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Als de eerste nieuwe moutdistilleerderij van Edinburgh in bijna 100 jaar, duurt de 'Holyrood Whisky Experience'-tour zo’n 60 minuten en laat je kennismaken met de wereld van single malt whisky. Hoewel het (nog) geen eigen whisky heeft, brouwt de distilleerderij wel zijn eigen gin en gin likeuren en zijn er een aantal whisky tours en masterclasses om uit te kiezen.

Een bezoekje aan de pas opnieuw geopende state-of-the-art Johnnie Walker experience is ook zeker de moeite waard. Deze attractie heeft onlangs een flinke upgrade gekregen en geeft inzicht in de geschiedenis van het wereldberoemde merk Johnnie Walker, dat in 2020 zijn 200-jarig jubileum vierde. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over het proces van het maken van whisky via een interactieve ervaring waardoor ze elke fase van mouten tot rijping kunnen zien, proeven en ruiken.

De populaire opties voor een whisky tour Edinburgh:

Behalve haar whisky, staat Edinburgh ook bekend om Edinburgh Castle, Arthur Seat en het populaire Edinburgh Festival dat ieder jaar in augustus plaatsvindt. Volop te zien en te doen dus. Voor een (beginnende) whiskyreiziger of voor de combinatie van stedentrip en de whisky tour is Edinburgh uitermate geschikt voor een korte reis. Deze leuke trip kan geboekt worden vanaf 3 dagen, met rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam, twee nachten verblijf inclusief logies & ontbijt, en een rondleiding bij Glenkinchie en de Holyrood Distillery. De rest van de tijd kunt u uiteraard zelf invullen naar wens. Edinburgh barst van de leuke winkelstraten, cafeetjes, musea en parken. Een aanrader!

Travel4Reasons heeft al ruim 15 jaar ervaring met whisky reizen Schotland. Dus de regio's Isle of Islay, de Speyside of één van de andere regio's voor een whisky tour, kennen we op onze broekzak. Ben je breder geïnteresseerd, dan zijn rondreizen Schotland uiteraard ook een optie.

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan