Whisky reizen Nederland
Whisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen NederlandWhisky reizen Nederland

Whisky reis Ootmarsum

4  dagen | vanaf € 239 pp.

Ootmarsum is een karakteristieke plaats in Twente, in het Oosten van Nederland. Uiteraard bieden we je deze bestemming aan de hand van de whisky. Maar het dorp biedt een sfeervol centrum met tal van lokale galleries en winkels en goede restaurants.

Reis in het kort:
- 3 nachten verblijf incl. ontbijt
- bezoek stokerij Sculte incl. rondleiding en proeverij
- bezoek distilleerderij Kalkwijck incl. rondleiding en proeverij
- whisky pairing 3-gangen diner op de laatste avond
- uitgebreide reisbescheiden

Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en de actuele seizoensprijs in het tablad Prijs.

Deel:

Whisky reizen Nederland - Twents Ootmarsum

Het stadje Ootmarsum is vooral bekend van haar kunstenaars met als bekende inwoner, kunstenaar en galleriehouder Ton Schulten. Maar ook de prijswinnende whisky van distilleerderij Sculte wordt gemaakt in Ootmarsum. Bezoek de distilleerderij van Sculte samen met de distilleerderij van Kalkwijck in het nabij gelegen Vroomshoop. 

Beide distilleerderijen zijn volwaardige familiebedrijven, maar volstrekt op een verschillende manier. Daarom is de combinatie van de twee een prachtig uitgangspunt voor een bezoek.

De reis is inclusief:

 • Minimaal 3 overnachtingen incl. ontbijt in het centrum van Ootmarsum,
 • 2 Whiskytours inclusief proeverij in de vorm van :

  • Dag 1:
   Een rondgang bij Distilleerderij Sculte door de stoker zelf met een afsluitende proeverij,

  • Dag 2:
   Een rondgang bij Distilleerderij Kalkwijck door de stoker zelf met een afsluitende proeverij incl. een cask strenght uit het vat,

 • Uitgebreid 3-gangen whisky pairing diner op de laatste avond,
 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.

OPTIONEEL:
Als 'Optie extra' bij de aanvraag kun je het whiskyboek 'Whisky van de lage landen' bij bestellen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Whisky reizen Nederland - Ideale reisperiode

Vanwege de Corona-maatregelen is er rekening gehouden met een aangepast schema wat betreft de rondleiding in de beide distilleerderijen. De rondleidingen zijn op afspraak, begeleid met enkel je eigen gezelschap en je zult daarbij de ruimte hebben om rustig de distilleerderij te doorlopen, zonder drukte en met de 1,5 meter van elkaar.

Whisky reizen Nederland - De reis in Beeld

Whisky reizen Nederland

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Whisky reizen Nederland - Reviews

"Samen met mijn reis compagnon wegens de door de corona perikelen uitgestelde reis naar Dublin gebruik gemaakt van het nationale aanbod. We kozen voor de whisky reis naar Ootmarsum. Wat een aangename verassing. We hebben de Twentenaren leren kennen als gastvrije, vriendelijke mensen die alle tijd hebben voor een praatje. Ootmarsum zelf is een gezellig stadje met een rijk historisch verleden, pittoreske straatjes met leuke doorkijkjes. Gezellige terrasjes en veel kunst. Op zondag hebben we een mooie wandeling gemaakt, “rondje van het huis” (8,4 km) over de Kuiperberg met onderweg een mooi uitzichtpunt over de omgeving. Op de terugweg langs de lokale brouwerij Othmar en het openluchtmuseum. Oh ja, ik vergeet bijna de whisky proeverijen 😊. Kalkwijck maakt naast jenevers, gin en likeuren een whisky van graan die ze zelf verbouwen en wordt gelagerd op sherry vaten. Lisanne en Christian werken hier ambachtelijk en hartstochtelijk aan mooie producten en hebben nog veel ideeën en ambities voor de toekomst. Hierna Sculte in Ootmarsum. We mochten proeven van de in kleine oplages geproduceerde en op Twents eiken gerijpte whiskey. Een snoepje. Fruitig en onmiskenbaar de smaak van vers eiken maar op een manier waarbij beide smaken duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Ook Roy vertelde vol hartstocht over het bedrijf en de whisky. Gelukkig heeft Sculte betaalbare alternatieven in haar assortiment. Later op de avond had eigenaar Gerard Velthuis nog een verassing voor ons in petto, wat een topkerel!"

10 juli 2020
M. Kootwijk

Whisky reizen Nederland - Twents Ootmarsum

Voor de arrangementen naar Ootmarsum kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. De prijzen zijn gedurende het gehele jaar gelijk.

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  Va. 2 personen
A € 239 pp.

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  Va. 2 personen
A € 279 pp.


Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

 • Dag 1 - Aankomst

  Op de eerste dag reis je op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie midden in het centrum van Ootmarsum.

 • Dag 2 - Distilleerderij Sculte

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 14:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Sculte. Va. 14:00 uur neemt Roy - de stoker - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. De georganiseerde middag eindigt met een proeverij in de Chesterfield.

 • Dag 3 - Distilleerderij Kalkwijck

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 14:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Kalkwijck. U rijdt hier zelf naar toe. Optioneel bieden we je georganiseerd taxivervoer. Va. 14:00 uur neemt Christian of Lisanne - de stokers - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. De georganiseerde middag eindigt met een proeverij van de reeds uitgebracht Eastmoor whisky plus een cask strength uit het vat. Aan het begin van de avond geniet je van een heerlijk 3-gangen 'whisky-pairing'-menu is restaurant de Rozenstruik in Ootmarsum.

 • Dag 4 - Terug naar huis

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Het uitchecken gebeurt rond 11:00 uur en daarna ben je vrij te gaan.

Whisky reizen Nederland - Je verblijf

Standaard verzorgen we kwalitatief hoogwaardige accommodatie binnen de Nederlandse whisky reizen. Vanwege het relatief korte karakter van je verblijf, staat de gastromie bovenaan; je bent er even lekker uit!

Het georganiseerde verblijf wordt geboekt in het centrum van Ootmarsum bij Bed & Breakfast en Hotel 'De Rozenstruik'. Het hotel is op loopafstand van de distilleerderij Sculte, de mooie en karakteristieke winkelstraten met tal van galleries en diverse restaurants.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig. Ook is inbegrepen het ontbijt voor iedere ochtend.

Whisky reis Ootmarsum
Whisky reis Ootmarsum

Kunnen we een fiets meenemen?

Wanneer jezelf de mogelijkheid hebt om fietsen mee te nemen, dan is dit uiteraard een goed idee. Alle locaties lenen zich uitermate goed om een stuk te gaan fietsen.
Optioneel kun je ook overal een fiets (gewone fiets of e-bike) huren.

Ervaring

Ruim 10 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van GGTO & Thuiswinkelwaarborg

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan