Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

Speyside CLASSIC

4  dagen | vanaf € 379

De Speyside is hét whiskydistrict van Schotland. Grote namen als The Macallan, Glenfiddich en the Balvenie zijn hier gevestigd. Je bezoekt 4 whiskydistilleerderijen en je krijgt een volledig beeld van wat de Speyside te bieden heeft, In een prachtige landelijke omgeving verblijf je minimaal 3 nachten en geniet van de heerlijke gastvrijheid. 

Reis in het kort:
- rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam
- autohuur voor het gehele verblijf
- minimaal 3 nachten verblijf incl. logies & ontbijt
- rondleiding bij Macallan, Glenfiddich, The Cooperage en GlenAllachie,
- uitgebreide reisbescheiden

Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en de actuele seizoensprijs in het tablad Prijs.

Deel:

Whisky reizen Schotland - Speyside CLASSIC

De reis is inclusief:

 • vlucht rechtstreeks naar Edinburgh / Glasgow INT. (retour),
 • vlucht incl. handbagagekoffer a 10 kg pp.
  (Standaard offreren we een vlucht met easyJet. Op verzoek is een  vlucht met KLM natuurlijk ook mogelijk, maar dan gelden er (iets) andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens uw aanvraag.) 
   
 • autohuur * aansluitend aan uw vlucht,
 • 3 overnachtingen + ontbijt minimaal in Dufftown / Aberlour,
 • 2 whiskydagen incl. 4 tours, proeverij **,

  U neemt deel aan de tours bij
  The Macallan, Glenfiddich, The Cooperage (vatenmakerij) en GlenAllachie (Best Distillery 2019)
  (Standaard gaan we uit van deze 4 whiskyhuizen. U kunt tijdens de aanvraag uw keuze aanpassen)

   
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden
   

* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),

** Transfers:
Binnen de offerte bieden we altijd optioneel de optie om de transfers tussen B&B / Hotel en distilleerderijen toe te voegen aan de reis.
 

Whisky reizen SchotlandIdeale reisperiode

Reizen buiten het seizoen (jan t/m februari & nov t/m dec):Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten maart t/m oktober) zijn een aantal distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 1 'Vrij te besteden' midweekse dag dient te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven.

Reizen in het seizoen (maart t/m oktober):
Van maart t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.
 

Whisky reizen SchotlandUw reis in beeld

Whisky reizen SchotlandPrijzen 'Speyside CLASSIC'

A - Buiten het seizoen (januari & februari / november & december)
B - Binnen het seizoen (maart t/m oktober)


Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 409 * pp € 379 * pp
B € 429 * pp € 399 * pp

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 pers. 4 pers.
A € 489 * pp € 459 * pp
B € 509 * pp € 479 * pp


* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en zijn reëel bij een boeking 5 maanden voor vertrek. Binnen 5 maanden voor vertrek kan de prijs afwijken vanwege duurdere vliegticketprijzen. De extra kosten worden dan als toeslag op de offerte weergegeven.
 

Whisky reizen SchotlandVraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we úw prijs op úw gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

 • Dag 1 - Reis naar de Speyside

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Edinburgh, Glasgow of Aberdeen). Vanaf hier reist u met uw huurauto naar de Speyside. De reis neemt +/- 4 uren in beslag en lijdt u dwars door de Highlands van Schotland.

 • Dag 2 - Macallan en GlenAllachie

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u naar de schitternd vernieuwde Macallan distilleerderij, waar u deelneemt aan uw eerste rondleiding. Na uw tour reist u door naar Aberlour voor een tour bij GlenAllachie.. Voorafgaand aan de tour is er altijd ruimte voor een lunch. Na de tour gaat u terug naar uw accommodatie en u zult rond 17:30 uur weer terug zijn waarbij de rest van de dag vrij te besteden hebt. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 3 - Glenfiddich en The Cooperage / GlenGrant

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of taxi heeft bij geboekt, reist u naar uw derde whiskyactiviteit gebracht The Cooperage of GlenGrant. Naast de distilleerderijen een leuke afwisseling en uiteraard een wezenlijk onderdeel van het proces. Na uw tour gaat u naar Glenfiddich n is er ruimte voor lunch in het restaurant behorend tot de distilleerderij. Naderhand kunt u te voet de B&B bereiken vanaf de distilleerderij . (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 4 - Terug naar huis

  Op dag 4 reist u terug naar het vliegveld – middels een andere route dan op dag 1. Beide routes worden door ons keurig aangeleerd binnen de reisbescheiden. U heeft voldoende ruimte om hier en daar te stoppen en de auto in te leveren.

Overnachten in Schotland

Omgeving Aberlour, Dufftown of Rothes

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's en hotels.

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's / Hotels met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Alle B&B’s t.o.v. elkaar en de hotels t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
Speyside CLASSIC
Speyside CLASSIC
Ervaring

Ruim 10 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van GGTO & Thuiswinkelwaarborg

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan