IJsland vakantie winter

26 september 2021

Vakantie winter IJsland - Noorderlicht
(Foto: Vakantie IJsland winter - Noorderlicht op Snæfellsnes).

De blogs over IJsland worden geschreven door de IJslandspecialist T4R Iceland Rondreizen-IJsland.nl. Op deze website voor een vakantie IJsland vind je meerdere mogelijkheden binnen bijvoorbeeld de arrangementen PuffinTravel, Noorderlicht reizen of Fly Drive IJsland 4x4.

IJsland vakantie winter

De naam ‘IJsland’ suggereert dat het land het gehele jaar bedekt is met een dik pak sneeuw en alles steevast bevroren is, maar dit is echter enkel in de winter – de maanden december, januari en februari – het geval. Natuurlijk is de kans reëel dat de winter iets eerder invalt (medio oktober) en de lente zich later aandient (eind april). Maar om met de échte winter in IJsland te zijn, dan zijn de maanden december, januari en februari absoluut de moeite.

Een vakantie IJsland in de winter is magisch. Natuurlijk is het koud en zijn de dagen kort – zelfs een stuk korter dan in Nederland ’s winters. Maar wanneer je daarvan houdt, is het werkelijk prachtig. De kans het schitterende natuurwonder “aurora borealis” of wel het Noorderlicht te kunnen zien, haalt veel mensen over om in de winter maanden december, januari en februari naar IJsland te reizen. Rondreizen IJsland is voor een vakantie in de winter zeer zeker de moeite waard. Er zijn bijvoorbeeld tal van mogelijkheden om vanuit Reykjavik op zoek te gaan naar het Noorderlicht. Echter is het wel van belang dat het écht donker is. Je zult begrijpen dat het licht van ‘de stad’ hierin niet meewerkt. Maar met een 45 minuten rijden - of zelfs 30 minuten varen met speciale Noorderlicht vaarten – ben je op een locatie die het zien van het Noorderlicht zeer zeker mogelijk maakt.
(Vind hier een aantal opties voor Noorderlicht reizen IJsland)

Ook voor een langere reis zijn er tal van opties. Je kunt dan bijvoorbeeld het gebied rond de Golden Circle bezoeken (+/- 45 minuten rijden vanaf Reykjavik). Of een ander mooi alternatief is het bezoeken van het schiereiland Snæfellsnes (+/- 100 minuten rijden vanaf Reykjavik).
Een veel ondernomen activiteit binnen een vakantie IJsland in de winter is een huskytocht door de sneeuw. Je wordt dan aan de hand van een gids meegenomen op een slee en deze wordt voortgetrokken door een grote groep huskyhonden. Deze zeer aaibare en sociale dieren hebben een enorme trekkracht en zijn gebouwd voor het winterseizoen. Ook een knuffelsessie met de huskyhonden is een absolute ‘Must’ binnen deze activiteit.  

IJsland met Kerst   

Kerst in IJsland is - net als in de UK of de VS - een absolute familieaangelegenheid. Al maanden van tevoren worden versieringen aangeboden in de verschillende Kerstwinkels. En vanaf eind november of begin december worden de eerste huizen groots versierd. Restaurants moeten voortijdig worden gereserveerd en ook de accommodatie in de stad Reykjavik moeten tijdig worden besproken. Juist de combinatie van Kerst en de sneeuw in de winter zorgt voor een gegarandeerde ‘witte Kerst’ welke wij in Nederland al eigenlijk niet meer kennen.  

Reykjavik is – vanwege de sfeer – Europees gezien een zeer drukbezochte stad tijdens de Kerst en de viering van Oud & Nieuw. De prijzen van de hotels zijn van 27 december tot en met 3 januari dan ook vaak (ruim) duurder dan gewoonlijk in de maanden december, januari en februari in IJsland. Vroeg boeken is daarom wel te adviseren.

Er wordt ons vaak gevraagd of het rijden in IJsland in de winter gevaarlijk is. Het antwoord is: "nee". Vooral met een 4x4 (4-wheel drive), kun je zeer veilig rijden in IJsland gedurende de winter. Vooral de hoofdwegen – en die zijn voornamelijk rondom de stad Reykjavik, maar ook rond het nabijgelegen gebied van de Golden Circle – worden heel goed onderhouden. Zowel de overheid als de lokale bevolking zijn ’s winters dag en nacht paraat om de wegen schoon te houden. Echter binnenlands – de IJslandse B-wegen of landpaden zijn ’s winters gesloten. Maar deze zijn zelfs in de zomer al niet ééns als toerist zonder begeleiding te berijden.

###

IJsland | vakantie, reis, reizen, rondreizen

Aftermovie of bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm of een aftermovie laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan