Vakantie Ierland

10 januari 2022

Vakantie Ierland
(Foto: prachtige witte stranden en mooie zeegezichten in Ierland).

Vakantie Ierland

Ervaar de vrijheid op vakantie in Ierland met auto of camper

Ierland, het land van de prachtige landschappen, rijke tradities, kastelen, whiskey, folkmuziek, adembenemende natuur, en heerlijke rust. Bij Travel4Reasons boek je een 8 daagse of 12 daagse reis naar Ierland op maat voor met elkaar, het gezin of in groepsverband. Om zoveel mogelijk van Ierland te zien tijdens een reis van 8 dagen of 12 dagen, is het het fijnst om je eigen vervoer te hebben.

Een fly drive Ierland met auto of camper geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en je favoriete plekken te bezoeken. Met een autoreis maak je bijvoorbeeld een ontspannen trip door het prachtige zuidwesten van Ierland door het spectaculaire merenlandschap van het Killarney National Park en kun je genieten van de opmerkelijke schoonheid en historische bezienswaardigheden van de Ring of Kerry. De hoofdstad Dublin is ook zeker een bezoekje waard met haar pittoreske geplaveide straatjes, en traditionele Ierse folkmuzieksessies in een van de vele pubs. En natuurlijk onder het genot van een glas whiskey.

Bezienswaardigheden tijdens een autoreis in Ierland

Tijdens een fly drive naar Ierland met auto of camper zul je vanzelf de mooiste dorpjes, landschappen en leuke plekjes tegenkomen. Hieronder noemen we een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om in je rondreis op te nemen.

Killarney is een van de populairste toeristische bestemmingen van Ierland en met goede reden. De stad is omgeven door een prachtig landschap en er zijn veel buitenactiviteiten geschikt voor jong en oud. Muckross House, Gardens and Farm is de perfecte plek om te bezoeken op een zonnige middag. Andere populaire bestemmingen zijn de Gap of Dunloe, Ross Castle en Carrauntoohil. Killarney Summer Fest is een jaarlijks evenement in de zomer met straatartiesten, concerten en activiteiten voor kinderen.

Lahinch is een mooi stadje aan de westkust van het land, met een prachtig strand en veel mogelijkheden voor watersport. Je vindt er ook een van Europa's beste golfbanen. In deze omgeving kun je leuke dagtochten maken naar andere bezienswaardigheden in Clare, waaronder de Burren, Ailwee Caves en de Cliffs of Moher.

Bezoek je Rosslare,  neem dan een kijkje in het Heritage Park en bij het indrukwekkende Dunbrody famine schip dat in de 19de eeuw duizenden emigranten naar Amerika bracht tijdens de befaamde hongersnood. Je kunt ook gaan kijken bij Hook Lighthouse of Wexford Town, een van de oorspronkelijke Viking-nederzettingen.

Dingle, in county Kerry, heeft veel bezienswaardigheden en activiteiten voor alle leeftijden. Een must is het boeken van een trip op een rondvaartboot naar Fungie. Daarnaast is er Ierland’s grootste aquarium Oceanworld en zijn er talrijke prachtige stranden in de omgeving, waaronder het Inch-strand met mooi geel zand en beschutte duinen.

Historie, traditie en adembenemende landschappen

Waterford wordt beschouwd als de oudste stad van Ierland en is de moeite waard om je verder onder te dompelen in geschiedenis van Ierland. Het nieuwe Treasures of Medieval Waterford-museum brengt de geschiedenis van de provincie tot leven in een leuke, door acteurs geleide tour. Het Bishop's Palace en Reginald's Tower zijn ook bijzondere attracties. Een boottocht over de rivier Suir maakt het bezoek compleet, met een relaxte cruise door een adembenemend landschap.

Nog steeds geen genoeg van de fantastische natuur in Ierland? In Connemara, county Galway, ​vind je enkele van de meest bijzondere plekken van het land. Bezoek vanuit hier Connemara National Park, Manor Connemara Pony's, Glengowla Mines, en stap ook binnen bij Clifden Castle en het Station House Museum.

Cork is een mooie stad om aan te doen, met opnieuw volop historische bezienswaardigheden en attracties. The Old Gaol en st Finbarre's Cathedral bijvoorbeeld, of de beroemde Engelse markt. Cobh en Fota Wildlife Park zijn leuke plekken in de omgeving voor een dagtrip.

Uiteraard kennen we allemaal de whisky reizen Schotland. Maar als whiskeyliefhebber kun je in Ierland ook zeker je lol op. In Dublin zijn een aantal bekende en iets minder bekende whiskeydistilleerderijen die je kunt bezoeken. Kijk ook eens voor mogelijkheden in onze whiskey tour Ierland.

Last, but not least, moet je ook zeker Doolin niet vergeten op je 8 daagse of 12 daagse autoreis naar Ierland. Gelegen aan de Wild Atlantic Way, met een aantal van de meest adembenemende landschappen in Ierland is dit een kleurrijk en gastvrij dorp en de thuisbasis van traditionele Ierse muziek. Maak een wandeling over de kliffen en aanschouw de prachtige wilde bloemen, ga de grote stalactiet in Doolin Cave zien, en geniet vooral van het schitterende, ruige landschap.

De opties voor een fly drive Ierland van Travel4Reasons:

Maak zelf je perfecte rondreis met auto of camper door Ierland

Naast Ierland, behoort ook een bezoek aan Noord-Ierland tot de mogelijkheden. Ondanks dat Noord-Ierland in principe tot het Verenigd Koninkrijk behoort en deze per 1 januari 2021 zijn afgesplitst, behoudt Noord-Ierland een aparte status. In het akkoord tussen de Europese Unie en het VK over de Brexit is afgesproken dat Noord-Ierland onderdeel blijft van het douanegebied van de EU. Ondanks dat is er per 1 oktober 2021 wel een paspoort verplicht en mag je niet (meer) met je ID-bewijs Noord-Ierland in. Je rijbewijs blijft geldig in het hele Verenigd Koninkrijk.

Een rondreis met camper in Ierland is een ultieme optie om de vrijheid te ervaren. Toeren met je eigen camper en zelf bepalen waar je slaapt en wat je uitzicht is. Kies de camper van jouw keuze en vraag vrijblijvend een offerte aan bij Travel4Reasons. De vlucht en camperhuur zijn verzorgd, samen met een lijst van camperplaatsen. Verder ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Vrijheid!

Travel4Reasons biedt een aantal mogelijkheden om Ierland te ontdekken. Binnen onze reizen vlieg je vanaf Nederland rechtstreeks naar Dublin, of eventueel naar Cork - in het Zuidwesten van Ierland. Vanaf het vliegveld haal je je huurauto of je camper op en start je de reis.

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan