Schotland met de boot
Schotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de bootSchotland met de boot

A Little Scotland by Boat

9  dagen | vanaf € 579 pp.

Schotland met de boot en eigen auto. Je vaart vanuit IJmuiden naar Newcastle. Ontdek 'je eigen' Schotland in je eigen auto. De bootovertocht en accommodatie in Schotland worden verzorgd en verder bepaal je je eigen invulling aan de hand van onze uitgebreide reisdocumenten. Overtuig jezelf en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Reis in het kort:
- retourvaart incl. mee vervoeren eigen auto,
- 2 nachten aan boord ferry (incl. hut)
- 6 nachten verblijf op het land incl. ontbijt
(naar keuze B&B of Hotel)

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Scroll voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar
het tablad prijs.

Deel:

Rondreizen Schotland

Binnen de reizen Schotland hebben we een aantal opties voor een rondreizen Schotland. Een van de thema's is een reis Schotland met de boot en hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze reis.

Schotland met de boot:
A Little Scotland by Boat

De reis is inclusief:

 • vaart met DFDS van IJmuiden naar Newcastle (retour),
 • 2 nachten aan boord incl. hut (heen- & terugreis),
 • standaard mee vervoeren van eigen auto,
  (Standaard offreren we een vaart met de voordeligste hutoptie en ZONDER ontbijt / diner. Op verzoek kunnen we de hutten upgraden, net als een toevoeging maken van ontbijt / diner. Uiteraard gelden er dan andere prijzen. Geef een afwijkende wens aan tijdens je aanvraag.) 
   
 • 6 overnachtingen + ontbijt aan land,
  Je overnacht in:
  - Pitlochry (2 nachten)
  - Fort William (2 nachten)
  - Loch Lomond (2 nachten)

 • GGTO Garantiefonds,
 • Uitgebreide reisbescheiden.
   

Autovakanties vanuit Nederland

De afgelopen jaren is er een groeiende vraag voor autovakanties welke u vanuit Nederland kunt maken. Deze reis is één van de mogelijkheden voor een autovakantie vanuit Nederland.

Alternatieve reizen veerboot en auto?

Travel4Reasons biedt reizen met naar Schotland met de boot, reizen met de boot naar Engeland en vanaf de Groningse Eemshaven naar Noorwegen. Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een reis met veerboot en auto?

Uw reis in beeld

Rondreizen Schotland met de boot


Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?


Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

Leuk alternatief voor reizen Schotland?

Naast de reizen onder het thema "Schotland met de boot", hebben we een aantal alternatieve reismogelijkheden naar Schotland. Zie hier onze opties:

- Fly drive Schotland
- Whisky reizen Schotland
- Golfreizen Schotland

Geef een reischeque cadeau.

Op zoek naar een origineel cadeau? Onze reizen worden veelvuldig cadeau gedaan als cadeau pensioen, 12,5 of 25-jarig jubileum cadeau of een verjaardagscadeau. Kies voor een fotoboek in het thema van úw keuze inclusief reischeque van Travel4Reasons  en u heeft dit brievenbus cadeau binnen 48 uur in huis.

Schotland met de boot
Prijzen 'A Little Scotland by Boat'

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes voor 2024:

A - LAAG - januari t/m maart  & november, december
B - MIDDEN - april, mei & oktober
C - HOOG - juni, juli, augustus & september


Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 pers. 4 pers.
A € 579* pp. € 529* pp.
B € 799* pp. € 629* pp.
C € 989* pp. € 719* pp.

 

Prijzen o.b.v. 3*-Hotel:

  2 pers. 4 pers.
A € 759* pp. € 719* pp.
B € 979* pp. € 819* pp.
C € 1.169* pp. € 909* pp.

* Binnen bovenstaande prijzen zijn per persoon en gaan daarbij uit van de voordeligste hutoptie (2-persoonshut bij 2 personen en 4-persoonshut bij 4 personen).
Een upgrade hierop - luxere hutten - of een uitbreiding hierop - 2 x 2-persoonshutten bij 4 personen - kan natuurlijk worden gedaan en kunt u aangeven bij de aanvraag.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name boottickets (overtocht plus hut) per vaart veranderen, dienen we de prijs op jouw specifiek gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

 • Dag 1 - Vertrek vanaf IJmuiden

  Vanaf 14:00 uur heeft u de mogelijkheid om in te checken voor uw vaart vanaf IJmuiden. Om 17:30 uur vertrekt de boot en aan boord is divers vermaak voor de overtocht. Uw eerste nacht verblijft u aan boord van de ferry.

 • Dag 2 - Aankomst in Schotland

  Rond 9:30 uur meert de ferry van DFDS aan in Newcastle. U wordt opgeroepen om naar uw auto te gaan en rijdt rustig van de boot af. En uw reis kan beginnen. U kunt standaard vanaf 16:00 uur inchecken in uw B&B of hotel. Mocht u eerder zijn, bekijk ter plaatse of uw kamer al klaar is.

 • Dag 3 t/m 7 - Eigen dagindeling

  Iedere ochtend geniet u van een heerlijk Brits ontbijt tussen 7:00 & 9:00 uur (dit verschilt per accommodatie). Op de middelste dagen van uw reis bezoekt u de geboekte en/of zelf geplande bezienswaardigheden in de omgeving van uw verblijf of langs de route zoals Travel4Reasons deze heeft gepland. Travel4Reasons verzorgt een uitgebreide routebeschrijving inclusief een lijst met bezienswaardigheden op chronologische volgorde van uw reis. Hiermee bent u flexibel en kunt u -voor aanvang van uw reis - thuis zelf bedenken wat u op iedere dag doet.

 • Dag 8 - Vertrek vanaf Newcastle

  Vandaag vertrekt u naar Newcastle en reist u - in omgekeerde volgorde als de aankomst - terug naar Nederland. Houd voldoende tijd voor het inchecken in de haven van Newcastle. De boot vertrekt rond 17:30 uur, dus u dient UITERLIJK om 16:30 uur ingecheckt te zijn.

 • Dag 9 - Terug naar huis

  Net als de heenreis meert de ferry aan rond 9:30 uur. U wordt wederom opgeroepen naar uw auto te gaan en rijdt de haven van IJmuiden in. U bent vrij om terug naar huis te keren.

Overnachten in Schotland

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's en hotels.

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's / Hotels met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Uw verblijft in de volgende locaties:

Aan boord van de ferry (1 nacht)
- Pitlochry (2 nachten)
- Fort William (2 nachten)
- Edinburgh (2 nachten)
Aan boord van de ferry (1 nacht)

Alle B&B’s t.o.v. elkaar en de hotels t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
A Little Scotland by Boat
A Little Scotland by Boat

Schotland met de boot - FAQ:

Mag ik naar het Verenigd Koninkrijk reizen met mijn ID-kaart?

Nee, vanaf 1 oktober 2021 is de ID-kaart NIET meer geldig in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland).

Wat is de ideale reisperiode?

Deze reis kan in principe het gehele jaar gemaakt worden.

De voorjaars maanden (maart tot halverwege juni) en de herfstmaanden (vanaf half september tot begin november) zijn – vinden wij – het mooist en voor onze klant ook de meest populaire reismaanden voor deze reis. Maar ook juli en augustus zijn interessant met name als je vroeg boekt.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan