Vakantie Nederland

5 augustus 2021

vuurtoren Ameland
(Foto: Vuurtoren Bornrif Ameland).

8 tips voor een bijzondere vakantie in Nederland 

Het is zomer en dat betekent voor velen maar één ding: we willen even lekker weg, ontspannen op vakantie. En een vakantie hoeft echt niet ver te zijn: ook in Nederland kun je hele leuke, bijzondere vakanties hebben. Wij geven je 8 tips voor de beste vakantie in eigen land. 

Voordelen vakantie in Nederland

Misschien klinkt een vakantie in eigen land niet meteen heel bijzonder, maar het tegendeel is waar: de opties van reizen door Nederland zijn eindeloos. Bezoek een stad, ga zwemmen en relaxen op de wadden of maak er een fietsvakantie van. Bovendien heeft een vakantie in eigen land veel voordelen. Wij sommen ze voor je op.

  1. Je reiskosten zijn lager.
  2. Je leert je eigen land beter kennen.
  3. Doordat je geen vliegticket hoeft te kopen, ben je flexibeler.
  4. Je bent dichtbij huis als er onverwachts iets gebeurt. 
  5. Je spreekt de taal en kent de cultuur.

8 tips voor de beste vakantie 

Je weet nu wat de voordelen van een vakantie in Nederland zijn. Wil je alvast inspiratie opdoen? Wij geven je 8 tips voor de meest bijzondere vakanties in eigen land.   

1. Ga eilandhoppen op de Wadden 

Wie zegt dat je naar het buitenland moet om op een eiland te verblijven? Nederland telt acht Waddeneilanden, waarvan er vijf bewoond worden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Er is er vast nog wel één (of meer) die je niet hebt bezocht. En er valt veel te beleven op deze eilanden; ga voor een rustige strandvakantie of trek je wandelschoenen aan en verken de duinen. En doordat je aan zee zit, heb je meer kans op lekker weer.  

2. Maak een whisky tour door Nederland

Nederland kent een aantal prachtige whisky distilleerderijen en zelfs een whisky regio. Twente is de regio waar maar liefst 3 whiskydistilleerderijen zijn gevestigd. De distilleerderij van Sculte is de whisky in Ootmarsum en Kalkwijck buiten Ootmarsum - in Vroomshoop - is de tweede stokerij die de moeite waard is. Bezoek beide stokerijen in een whisky weekend Twente.

Naast Twente zijn ook Friesland, de Achterhoek en Arcen in Limburg erg leuk voor een whisky gerelateerde reis in eigen land.

3. Ga voor een strandvakantie 

Houd je ervan om echt even helemaal niks te doen tijdens je vakantie? Verkies je een goed boek en een lekker drankje boven avontuur? Ga dan voor een strandvakantie in Nederland. Ja, ook hier kan dat goed. Nederland telt veel kustplaatsen en mooie gebieden aan zee. Het enige grote verschil met veel buitenlandse strandvakanties is het weer. Dus check je weer-app en boek je strandvakantie. En als het een dagje bewolkt is, zijn er genoeg andere dingen die je kunt doen. Ga dan voor een lange strandwandeling en goede lunch in een strandtent, of doe een activiteit op het water. 

4. Ga op citytrip 

Voor wie van avontuur en prikkels houdt, kan een Nederlandse citytrip een leuk idee zijn. Fiets over de grachten van Amsterdam, ga barhoppen in bruisend Rotterdam of wandel door de gezellige straatjes van Maastricht. Winkelen, lekker eten, een museum bezoeken en wat leren over de geschiedenis van de stad: een stedentrip verveelt nooit. Wedden dat er nog heel veel steden in Nederland zijn die jij nog niet (goed) hebt gezien? 

5. Ga op fietsvakantie 

Een fietsvakantie is een ideale manier om je eigen land beter te leren kennen. Naast dat je overal goedkoop heen reist is het ook nog eens heel gezond; je bent de hele dag in beweging. En of je nu ver of minder ver wil fietsen, er zijn talloze leuke fietsroutes door Nederland. Door fietsend door het land te trekken kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. Je bent de hele dag buiten in de natuur, en kunt stoppen waar en wanneer je wil. Fiets je langs een leuk dorpje? Dan kun je daar gaan lunchen. En zie je onderweg een groenten- of kaaskraam? Neem wat mee voor later.    

6. Ga kamperen 

Ook leuk als je van natuur houdt: kamperen. De meest basic vorm van vakantie vieren, met heel veel voordelen. Zo hoef je campings vaak niet lang van te voren te boeken en kun je flexibel zijn. Heb je het naar je zin? Dan blijf je gewoon een nachtje langer. Ook is kamperen heel goedkoop, voor een paar euro heb je vaak al een standplaats. Daarnaast is kamperen makkelijk voor ouders die met kinderen reizen; terwijl jij het eten bereidt, kunnen zij met vriendjes spelen. Tot slot kan koken boven een vuurtje en slapen in een tent heel romantisch zijn. 

7. Verblijf in een wellness hotel 

Zin in meer luxe? Boek dan een wellness hotel voor een ultieme ontspannen vakantie. Geniet van het spa, een massage, een bubbelbad of jacuzzi. Het leuke aan een wellness hotel, is dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Je hoeft zelf niks te regelen, niet te koken en niks uit te zoeken. Na een dagje spa kun je in je badjas (of kleding) genieten van een welverdiend diner. Daarna kun je wandelen, lezen, of een film kijken. En het grootste voordeel: je komt helemaal ontspannen thuis.  

8. Doe een watersport 

Ook voor de echte sporters heeft Nederland veel te bieden. Kitesurfen, (Catamaran) zeilen, surfen, kanoën, suppen; het kan allemaal. Benieuwd welke watersport iets voor jou is? Doe eerst een proefles, zodat je weet of de sport bij je past. Je kunt er ook voor kiezen elke dag een andere activiteit te doen tijdens je vakantie. Wat is er fijner dan een verdiend biertje op het strand na een sportieve middag? 

Sparen voor jouw droomvakantie? Gebruik de Dyme app! 

Ben je nog geld aan het (be)sparen voor jouw reis en kun je wel wat hulp hierbij gebruiken? Download dan de Dyme app en het sparen gaat makkelijker dan ooit. De app zorgt voor een financieel overzicht van jouw vaste lasten per maand, waardoor je altijd op de hoogte van je uitgaven en inkomsten bent. Door middel van budgetten motiveert de app je om te sparen voor je spaardoelen zoals jouw droomvakantie!

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan