Beste reistijd IJsland

15 november 2021

Lupinevelden IJsland
(Foto: Lupinevelden in het late voorjaar - juni  - in IJsland).

De blogs over IJsland worden geschreven door de IJslandspecialist T4R Iceland Rondreizen-IJsland.nl. Op deze website voor een vakantie IJsland vind je meerdere mogelijkheden binnen bijvoorbeeld de arrangementen PuffinTravel, Noorderlicht reizen of Fly Drive IJsland 4x4.

Beste reistijd IJsland

De beste reistijd IJsland is afhankelijk wat je wilt gaan doen of wilt zien. In deze blog beschrijven we welke activiteiten passen bij welke reistijd. Een fly drive of vakantie IJsland is prachtig gedurende het hele jaar. Echter zijn niet alle activiteiten of bezienswaardigheden waar IJsland bekend om staat, het gehele jaar te zien, beschikbaar of geopend.

Beste reistijd walvis

IJsland wordt omringd door water; diverse wateren. Zou heet de zee ten Zuiden van IJsland de Noordelijk Atlantische Oceaan. De straat van Denemarken heet het water welke stroomt tussen Groenland en IJsland. En in het Noorden van IJsland heet de zee de Groenlandzee. Omdat het water rondom IJsland zeer voedselrijk is, komen er hier veel walvissen voor. Niet alleen in aantallen, maar ook in soorten. Verder trekken de walvissen in de periode van mei tot en met oktober door de zee ten Noorden van IJsland en daarom is deze periode de beste reistijd voor het bezichtigen van Walvissen in IJsland.

Beste reistijd Winter

Wil je ééns een echte winter mee maken, dan kun je er in IJsland van op aan dat dit lukt; maak een winter vakantie IJsland. Natuurlijk suggereert de naam van het land 't een en ander, maar toch moet je voor de echte winter naar IJsland reizen in de periode die bij ons ook bekend staat als de wintertijd. Echter houdt de winter in IJsland iets langer aan; van november tot en met medio april.

Een hele mooie en sfeervolle periode is de periode rondom de Kerstvakantie. Kerst wordt echt groots gevierd in IJsland en – naast deze viering – is ook het vuurwerk in Reykjavik tijdens de jaarwisseling reden voor veel toeristen om  korte reizen IJsland te maken.

Let je een beetje op de prijs en wil je voordelig naar IJsland reizen, dan is het te adviseren om de periode rondom de Kerstperiode juist te mijden. Met name in de periode van 20 december tot en met 4 januari worden de ‘hoogseizoen’-prijzen gehanteerd in Reykjavik.

Beste reistijd Noorderlicht

Het Noorderlicht ofwel aurelio borealis is het prachtige groene licht wat met name in de winter goed te zien is. In tegenstelling tot wat men vaak denkt dat dit ook alleen in de winter plaatsvindt, vindt het Noorderlicht het gehele jaar door plaats. Echter om het te zien moet het pikke donker zijn. Wanneer je zou moeten adviseren over de beste reistijd voor het Noorderlicht, dan kun je zeggen dat je kiest voor de periode waarin de minste daglicht uren zijn in IJsland en dat is van half december tot en met februari. Maar ook september, oktober of maart en een deel van april zou geschikt zijn.

Wat betreft de locatie is het Noorderlicht eigenlijk overal in IJsland mogelijk zichtbaar. Waar je om moet denken is dat je de mogelijkheid moet hebben om uit het stedelijk gebied te kunnen komen. De verlichting in de steden Reykjavik (zuidwesten van IJsland) of Akureyri (in het Noorden van IJsland) zijn de grootste steden van Ijsland.

Beste reistijd Zomer

Een heel duidelijk kenmerk van de IJslandse zomer is dat het 24 uur per dag licht is. Van half juni tot een groot deel van augustus is het volledig licht in IJsland; de zon gaat niet onder. Dit geeft de mogelijkheid om veel te zien op een dag. Een veelgehoorde invulling is zelfs om een aantal activiteiten ’s nachts te doen. Hierdoor vermijd je de drukte – met name in de maanden juli en augustus – en kun je heerlijk genieten van de rust en de diverse natuurverschijnselen.

Wat betreft de kosten is het goed om te vermelden dat de periode van half juli tot half september de meest populaire reisperiode is voor veel Amerikanen, Canadezen en Aziaten. Hierdoor is het met name in Reykjavik tot en met het Zuiden van IJsland erg druk en daarom ook duur. Zit je vast aan deze periode in het jaar dan is het absoluut aan te raden om tijdig te boeken, bv. vanaf 8 tot 10 maanden van tevoren is niet belachelijk.

###

IJsland | vakantie, reis, reizen, rondreizen

Aftermovie of bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm of een aftermovie laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan