Whisky trail Islay - Waar kun je eten?

2 september 2022

Ardshiel Hotel in Campbeltown tijdens je whisky trail Islay
(Foto: Ardshiel Hotel in Campeltown; Een must tijdens je whisky trail Islay en/of Campbeltown)

Whisky trail Islay; Waar kun je eten?

Laten we eerlijk zijn. Een slechte maaltijd kan een vakantie maken of breken - en we hebben het niet over je mislukte ‘prakje’ in de keuken van je appartement. Slechte service, te dure maaltijden, koude diners en vies bestek kunnen allemaal een negatieve invloed hebben op je vakantie naar Schotland.

In Campbeltown en op Isle Islay zijn een aantal uitstekende restaurants. Veel van deze restaurants maken gebruik van de fijne lokale producten. We hebben zelf zeven restaurants – 2 in Campbeltown en 5 op Isle of Islay - uitgelicht waar we in deze blog over schrijven.

Whisky arrangementen naar Campbeltown & Isle of Islay:

Campbeltown

Number Forty Two, Campbeltown

Van hamburgers tot kreeft; dit modern ogende restaurant biedt enkel menu’s die – afhankelijk van de beschikbaarheid van de ingrediënten – wekelijks wijzigen. Het is mogelijk om meerdere gangen te bestellen, maar alles van dezelfde hoge standaard. De prijs is relatief hoog (voor in Campbeltown), maar wil je de eenvoud afwisselen met enige luxe, dan is dit een erg interessante optie.

Ardshield Hotel, Campbeltown

Als whiskyliefhebber is het Ardshiel hotel een absolute must. De bar van het hotel biedt een keuze uit ruim 700 single malt whisky’s, die je per glas kunt bestellen. Flessen die in Nederland niet eens zijn of worden aangeboden (Springbank of Longrow 21 of een editie van Benromach uit de “gesloten’ periode), zijn beschikbaar om ‘je eigen’ whisky proeverij samen te stellen – ter uitbreiding van je whisky trail.
Uiteraard is het dan ook mogelijk om hier een hapje te doen. Enigszins eenvoudige ‘Pub menu’-kaart, maar lekker is het zeker.

Isle of Islay

Lochindaal Zeevruchtenkeuken

Voor verse, lokale zeevruchten ben je bij - Lochindaal Seafood Kitchen - aan het juiste adres. Gelegen in het pittoreske dorpje Port Charlotte. Het biedt een ononderbroken uitzicht op zee van Loch Indaal en de vuurtoren.

Als je koude rillingen hebt gekregen van de Schotse wind, kunnen we je aanraden om te ontspannen voor de houtkachel van het restaurant met een kopje verse gastronomische koffie. De vriendelijke sfeer hier verwarmt zelfs de koudste botten en de gratis Wi-Fi is een bonus.

Pizza bij Peatzeria

Grapje, we zouden deze plek niet geheim kunnen houden, zelfs als we het probeerden .... Peatzeria in Bowmore serveert traditionele pizza's naast exotische - met Islay-kreeft en sint-jakobsschelpen als topping! Maar voor de niet-pizzaliefhebber zijn er ook genoeg andere gerechten om uit te kiezen.

Dit restaurant krijgt van ons alleen al vanwege zijn naam bonuspunten. De naam is zorgvuldig gekozen om te passen bij Islay's rijke whisky uit het verleden en heden - erg slim.

We dagen je uit om afstand te nemen van de peperoni en iets unieks Islay op je pizza te proberen. Immers, als je op vakantie bent...

SeaSalt Bistro

Veel van de restaurants hier op Islay bieden afhaalmaaltijden, maar SeaSalt Bistro is een populaire keuze. Gekookt volgens een hoge standaard, maakt hun gevarieerde menugebruik van lokaal geproduceerde ingrediënten, waaronder kreeft van Islay, langoustines en sint-jakobsschelpen, een dagelijks visgerecht en Argyll-rundvlees, lamsvlees en hertenvlees.

Gelegen in de haven van Port Ellen, is het de perfecte plek om te stoppen als je op weg bent naar de veerboot of net bent aangekomen. Ze maken ook een fantastische ochtendkoffie!

Taj Mahal

Je bent misschien niet naar Isle of Islay gekomen met de gedachte 'ik moet Islay-curry proberen', maar je zou echt de Taj Mahal moeten proberen ... een professionele voedselcriticus proefde onlangs vier verschillende hoofdgerechten tijdens verschillende bezoeken en concludeerde dat het een van de beste Indiase restaurants was die hij had bezocht; dat zijn gevleugelde uitspraken!

Gelegen in het drukke stadje Bowmore, biedt dit restaurant vele smaken en heerlijke gerechten. Als je niet zeker weet wat te bestellen, staat het vriendelijke en deskundige personeel je graag te woord met nuttige aanbevelingen.

Haven Inn

Waar vind je de beste garnalen van Islay? Misschien is dat in de Harbor Inn in Bowmore ... Dit bekroonde restaurant biedt geïnspireerde menukeuzes die vaak veranderen om ervoor te zorgen dat er verse seizoen ingrediënten beschikbaar zijn.

De herberg is vrij bescheiden met zijn oude, charmante, witgekalkte muren. Eenmaal binnen houdt de warme en vriendelijke sfeer je echter in een comfortabele omhelzing en bereid je voor op een maaltijd van verwennerij die je niet zal teleurstellen.

Travel4Reasons heeft al ruim 15 jaar ervaring met whisky reizen Schotland. Dus de regio's Isle of Islay, de Speyside of één van de andere regio's voor een whisky tour, kennen we op onze broekzak. Ben je breder geïnteresseerd, dan zijn rondreizen Schotland uiteraard ook een optie.

###

Whisky reizen naar Isle of Islay Schotland

Aftermovie of bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm of een aftermovie laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan