Wadlopen

Wadlopen in Groningen of Friesland

Het Waddengebied

Wadlopen via Travel4Reasons is geschikt voor kleine groepen waarbij we gaan voor unieke en sportieve tochten over de Waddenzee. Een unieke ervaring om de natuur van de Waddenzee te beleven. Dit natuurgebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een rijk voedselgebied voor trekvogels, zeehonden  en vele andere soorten dieren.

Loop door slik, over zandbanken en geniet van de natuur. Tijdens laag water betreed je met wadlopen één van de mooiste natuurgebieden van de wereld.

De tochten

ZWERFTOCHT NOORDPOLDERZIJL

Dit wadloopavontuur start bij de pittoreske haven van Noordpolderzijl. Via de Westkant van deze haven starten wij onze wadlooptocht. Door de kwelder heen komen we aan op het wad. En kunnen dan naar de vaargeul lopen. Uiteindelijk steken we de vaargeul over en komen aan de Oostkant weer op de dijk.

Tijdens deze tocht kan het zijn dat je door water moet lopen. De waterdiepte is afhankelijk van het getij.

Praktische informatie over de wadlooptocht

  • Duur van de tocht: ± 3,5 uur
  • Start van de tocht: 2,5 uur voor tijdstip laagwater (zie agenda)
  • Lengte van de wadlooptocht: 6 tot 10 kilometer.
  • Redelijke conditie is vereist.
  • Schone kleding kan in de auto blijven.

Prijs klanten T4R:
€ 15,00 € 13,50 pp.

ZWERFTOCHT PIETERBURENWAD

Dit wadloopavontuur start op de dijk en voert door de kwelders het wad op. Doordat er slik in de kwelder ligt, is het zwaarder lopen. Na ongeveer een kwartier lopen komen we aan bij de eerste prielen. Prielen zijn uitlopers van de vaargeul.

Vanaf de prielen gaan we zwerven over het wad naar de vaargeul. Afhankelijk van het weer steken we de priel over in diep of ondiep water. Een echt wadloopavontuur! Deze tocht duurt ongeveer 3 uur, maar is uit te breiden.

Praktische informatie over deze wadlooptocht

De zwerftocht Pieterburenwad duurt minimaal 2 uur en 30 minuten. Er is uitbreiding mogelijk. De tocht start 2,5 uur voor het tijdstip van laagwater. Wanneer dit is, zie je in de agenda. Tijdens de tocht maak je wandeling van 8 tot 12 kilometer. Deze tocht is te doen zonder het meenemen van schone kleren in je rugzak.

Prijs klanten T4R:
€ 15,00 € 13,50 pp.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan