Whisky reizen Schotland
Whisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen SchotlandWhisky reizen Schotland

The North HIGHLAND Trail

4  dagen | vanaf € 659 pp.

Bezoek de distilleerderijen van Glenmorangie, Dalmore, Balblair en Clynelish (het oude Brora). Naast de whisky ervaar je tevens de prachtige omgeving van de ruige Highlands, de Schotse gastvrijheid en de overweldigende natuur.

Reis in het kort:
- rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam
- autohuur voor het gehele verblijf
- minimaal 3 nachten verblijf incl. logies & ontbijt
- rondleiding bij:

  • Glenmorangie & Dalmore,
  • Balblair & Clynelish

- uitgebreide reisbescheiden

De genoemde vanafprijs geldt bij 2 personen.
Scroll voor een goedkopere prijs bij 4 deelnemers naar 
het tablad prijs.

Deel:

Reizen Schotland

Binnen de reizen naar Schotland hebben we een aantal opties zoals een rondreizen Schotland of de fly drive Schotland. Hieronder geven we specifiek aan wat we organiseren binnen deze reis - binnen het thema whisky reizen Schotland.

Whisky reizen Schotland
The Highlands 'North' CLASSIC

De reis is inclsuief

 • vlucht rechtstreeks naar Aberdeen / Inverness (retour),
 • vlucht incl. handbagagekoffer a 12 kg pp.
  (Standaard offreren we een vlucht met KLM, omdat er vanuit Nederland geen andere optie is.) 
   
 • autohuur * aansluitend aan uw vlucht,
 • 3 overnachtingen + ontbijt in Tain of Allness,
 • 2 whiskydagen incl. 4 tours en proeverij **

  U neemt deel aan de tours bij:

  • Glenmorangie & Dalmore,
  • Balblair & Clynelish (de oude Brora distilleerderij),
    
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden


* Autohuur:
Voor 2 personen gaan we uit van een Type B (Opel Corsa of gelijkwaardig),
Voor 3 personen gaan we uit van een Type C (Opel Astra of gelijkwaardig),
Voor 4 personen gaan we uit van een Type D (Scoda Octavia of gelijkwaardig),

‚Äč** Transfers:
Binnen de offerte bieden we altijd optioneel de optie om de transfers tussen B&B / Hotel en distilleerderijen toe te voegen aan de reis.

 

Whisky proeverij Schotland

Anders dan in vele andere landen bieden de distilleerderijen in Schotland meerdere keuzes wanneer het gaat om de  whisky proeverij. Er is meestal een 'Core Range'-proeverij, maar wanneer je breder geïntereseerd bent of je bent al vaker geweest, informeer dat naar de uitgebreide whisky proeverijen. 

De reis in beeld

Whisky reizen Schotland

Whisky reizen Schotland
Prijzen 'The Highlands 'North' CLASSIC'

Vanwege de prijsverschillen per seizoen, onderscheiden we de volgende periodes voor 2024:

Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

A - LAAG - januari t/m maart
B - HOOG - april t/m oktober


Prijzen o.b.v. Bed & Breakfast:

  2 personen 4 personen
A € 659 * pp. € 599 * pp.
B € 699 * pp € 639 * pp

* Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen inclusief € 20,00 pp. vroegboekkorting en gelden bij een boeking > 5 maanden voor vertrek.

OPTIONEEL:
Transfers op de whiskydagen 

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Omdat prijzen van met name vliegtickets per vlucht veranderen, dienen we jouw prijs op je gewenste reisdatum exact na te gaan. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan.

 • Dag 1 - Reis naar Tain

  Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Schotland (Inverness, Aberdeen). Vanaf hier reist u met een huurauto naar uw overnachtingslocatie.

 • Dag 2 - Dalmore en Glenmorangie

  Uw ontbijt is normaliter tussen 7:00 en 9:00 uur. Op de eerste dag bezoekt u de distilleerderijen van Glenmorangie en Dalmore. U start met Dalmore, waarna u bij terugkomst - te voet vanaf uw accommodatie - naar Glenmorangie kunt reizen. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 3 - Clynelish (oude Brora) en BalBlair

  Uw ontbijt is wederom tussen 7:00 en 9:00 uur. Afhankelijk van of u zelf rijdt of een taxi heeft bij geboekt, reist u naar uw derde whiskydistilleerderij namelijk Clynelish (oude Brora). Na afloop reist u naar BalBlair te brengen.. Naderhand reist u terug naar uw B&B / Hotel. (LET OP! Afhankelijk van beschikbaarheid, houden we de flexibiliteit dag 2 en 3 om te ruilen.)

 • Dag 4 - Terug naar huis

  Op dag 4 reist u terug naar het vliegveld. De omgekeerde weg als dag 1, reist u terug naar het vliegveld. Met de reisbescheiden en route beschrijving zijn er wellicht nog leuke opties om te bezoeken langs de route.

Overnachten in Schotland

Omgeving Allness of Tain

De afgelopen jaren hebben we een persoonlijke band opgebouwd met de lokale bevolking in de locaties welke onderdeel zijn van onze reizen. We zijn middels eigen ervaring en op advies van onze lokale partners, zeer selectief geweest in het uitzoeken van 'onze' B&B's en hotels.

In onze offerte noemen we een voorbeeld van één van onze B&B's / Hotels met de toevoeging 'of gelijkwaardig'. Omdat onze partners meestal kleinschalige bedrijven zijn en we op het moment van de offerte nog niets vastleggen, kan de beschikbaarheid wijzigingen en is het alternatief gelijkwaardig.

Alle B&B’s t.o.v. elkaar en de hotels t.o.v. elkaar zijn nagenoeg gelijk in:

 • Faciliteiten
  Altijd privé faciliteiten als douche en toilet, WiFi, uitgebreid Schots ontbijt altijd inclusief het arrangement,
 • Ligging
  Op loopafstand van restaurants / bars en supermarkt,
 • Klantervaringen (gemiddeld referentie cijfer),
 • Prijs
The North HIGHLAND Trail
The North HIGHLAND Trail

Whisky reizen Schotland - FAQ

Mag ik naar het VK reizen met mijn ID-kaart?

Ja, Engeland, Schotland, Wales, Ierland en de Kanaaleilanden zijn deel van het Verenigd Koninkrijk en mogen - vanwege de BREXIT - tot 30 september 2021 bezocht worden met een ID-kaart. Daarna - dus per 1 oktober 2021 - is een paspoort verplicht.

Wat is de ideale reisperiode?

Reizen buiten het seizoen (jan t/m februari & nov t/m dec):
Voor de maanden buiten 'het seizoen' (dus buiten maart t/m oktober) zijn de meeste distilleerderijen gesloten in het weekend, wat als consequentie heeft dat er binnen de reis minimaal 2 'Vrij te besteden' midweekse dagen dienen te zitten om het genoemde schema whiskybezoeken te kunnen handhaven.

Reizen in het seizoen (maart t/m oktober):
Van maart t/m oktober zijn alle distilleerderijen geopend gedurende de gehele week. Hierdoor is dit direct de meest geschikte reisperiode.

Wanneer kunnen we deze reis het beste boeken?

Omdat vroeg boeken de beste prijs en beschikbaarheid geeft, adviseren we je tijdig (va. 6 - 8 maanden voor vertrek) al te starten met je oriëntatie en dan ook te boeken. Uiteraard is later prima, maar dan kunnen er data specifiek zijn die al relatief duur zijn.

Hoe werkt het met de offerte?

Omdat we maatreizen aanbieden, hebben we bewust geen webshop waarin de 'standaard' reizen kunnen worden geboekt. Je kunt voor het arrangement naar keuze een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 48 uur een offerte op maat per mail, waarin we de opgegeven wensen hebben opgenomen.

We vragen om binnen een aantal dagen (5 tot 7 dagen) te reageren met vragen of een akkoord door middel van een deadline. De deadline wordt gehanteerd omdat we niet direct zaken voor je vastleggen en omdat de prijzen van de in de offerte genoemde onderdelen kunnen veranderen, naarmate de beschikbaarheid verandert.

Zit ik na het aanvragen van een offerte ergens aan vast?

Nee, absoluut niet. De offerte is echt vrijblijvend.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan