Harry Potter Reizen

5 november 2020

Jacobyte Steam Train - Harry Potter reizen

Harry Potter reizen.

De boeken van J.K. Rowling hebben de Wereld veranderd. De fantasiewereld waarin Harry Potter – een tovenaarsleerling – de hoofdrol speelt, is al jaren een hit. Vanwege het succes zijn de boeken verfilmd. Deze films hebben een hele nieuwe dimensie gegeven aan de reiswereld. Mensen over de hele Wereld bezoeken sindsdien Groot-Brittannië. En in alle eerlijkheid, het is ook echt de moeite.

De Harry Potter Studio’s in Londen

Net buiten Londen heeft Warner Bros de Harry Potter Studio’s gebouwd. In deze studio’s zijn hele filmsets uit de films opnieuw opgebouwd om iedereen een inkijkje te geven en zelf mee te maken hoe het is deel te zijn van deze fantasiewereld. Ook een groot aantal specials effects uit de films worden geopenbaard en kinderen kunnen zelf toverlessen volgen of boterbier drinken.

Filmlocaties Harry Potter – Engeland en Schotland

Naast de studio’s zijn er in Groot-Brittannië natuurlijk tal van prachtige filmlocaties te bezoeken. Binnen een Harry Potter reis zijn een aantal veelvoorkomende locaties erg leuk zelf te bekijken of te bezoeken. U kunt zowel naar Engeland reizen of naar Schotland reizen, voor een heuse Harry Potter Experience.

Alnwick Castle

Zo is Alnwick Castle – een prachtig Middeleeuws kasteel ten Noorden van Newcastle – voor zowel van de buiten - als de binnenkant een vaak terugkerend decor. Naast een aantal Harry Potter films, is Alnwick Castle (uitgesproken als Annick Castle) tevens het decor voor de Britse hitserie Downton Abbey.

Station Hogsmeade (Goathland)

Vanaf het dorp Pickering – gelegen nabij het North York Moors National Park in het Noordoosten van Engeland - vertrekt een stoomtrein richting station Goathland – welke omgebouwd is tot station Zweinstein in de film. De Zweinstein Express stopt op het station Hogsmeade.

The Jacobyte Steam Train en het Glenfinnan Viaduct

De meest is het oog springende filmlocatie is natuurlijk ‘the Glenfinnan Viaduct’ waar de Jacobyte steam train – de Zweinstein Express – overheen rijdt. Het is natuurlijk mogelijk om op deze locatie de omgeving te bekijken en te wachten tot de schitterend antieke stoomtrein langs rijdt. Maar nog leuker is het natuurlijk om zelf met de trein mee te reizen. De trein vertrek van Fort William – aan de Westkant van Schotland – en rijdt heen en weer naar Mallaig.

Voor de echte liefhebbers zijn de Harry Potter reizen absoluut de moeite, maar de locaties op zich behoren ook tot de mooiste bezienswaardigheden welke veel mensen bezoeken binnen de rondreizen Schotland - en specifiek de Fly drive naar Schotland - waar je vrij bent te gaan waar je wilt.

###

Harry Potter reizen in beeld:

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan