IJsland met kinderen

28 december 2021

IJsland met kinderen
(Foto: IJsland met kinderen. Bv. een huskytocht door de sneeuw).

De blogs over IJsland worden geschreven door de IJslandspecialist T4R Iceland Rondreizen-IJsland.nl. Op deze website voor een vakantie IJsland vind je meerdere mogelijkheden binnen bijvoorbeeld de arrangementen PuffinTravel, Noorderlicht reizen of Fly Drive IJsland 4x4.

IJsland met kinderen: pakketreizen met variatie

Er zijn maar weinig plekken op aarde die zo ongelooflijk mooi zijn als IJsland. Buitenaards aandoende rotslandschappen, vulkanen, gigantische watervallen, geisers; een reis naar IJsland met kinderen zult u niet snel vergeten. Travel4Reasons biedt verschillende pakketreizen naar IJsland aan, waaronder reizen speciaal geschikt voor gezinnen. Deze bijzondere bestemming heeft fantastische ervaringen en activiteiten te bieden voor alle leeftijden, in elk seizoen.

Er zijn eindeloos veel redenen om een pakketreis naar IJsland te boeken en het is er het gehele jaar door net zo boeiend en adembenemend. Hoogseizoen voor reizen naar IJsland met kinderen is meestal tussen juni en begin september. Een familievakantie naar IJsland in het hoogseizoen biedt eindeloos daglicht en de beste kans op mooi weer. Bezoek dan bijvoorbeeld de Gullfoss waterval in de Golden Circle, een van 's werelds meest indrukwekkende watervallen, of de Skogafoss waterval in het zuiden van IJsland. De gemiddelde dagelijkse temperaturen in IJsland zijn in de zomermaanden het hoogst, terwijl de gemiddelde maandelijkse regenval het laagst is. In ruil voor het beste weer van het jaar betekent een bezoek aan IJsland met uw kinderen in het hoogseizoen wel meer drukte bij de meest bekende bestemmingen op het eiland.

Pakketreizen met kinderen in IJsland in het laagseizoen

Het is echter ook mogelijk om een pakketreis IJsland voor kinderen te boeken in het laag- en voorseizoen, in mei of september. In het voorjaar en najaar zijn in IJsland de kansen op mooi weer nog steeds vrij goed, maar de kans op slecht weer neemt ook toe. In mei kunt u wel genieten van wilde bloemen en goede mogelijkheden om vogels te kijken. Plant u uw IJslandse familie roadtrip in de winter, dan zijn er bovendien mogelijkheden om een huskytocht te maken in de Golden Circle, een gletsjerwandeling te maken in het zuiden van IJsland of hiking als onderdeel te maken van uw vakantie.

Een favoriete kindvriendelijke wandeltocht in IJsland is bijvoorbeeld de Arnarstapi to Hellnar hike op het Snaefellsnes schiereiland. Zowel kinderen als volwassenen zullen deze prachtige kustwandeling een topper vinden, waarbij u door het lavagebied loopt rond de nabijgelegen Snaefellsjokull vulkaan. Als u toch op het schiereiland bent, dan is een bezoek aan het Djupalonssandur strand met het typerende zwarte zand ook een aanrader tijdens uw familiereis naar IJsland.

Reykjavik voor kinderen

Reykjavik is in de meeste gevallen het startpunt voor een bezoek aan IJsland, en ook zeker een bezoekje waard. De gastvrije hoofdstad is wereldberoemd om zijn cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid op alle fronten. Reykjavik is tevens gevuld met veel publieke zwembaden. Als u de drukte van de Blue Lagoon niet ziet zitten met jonge kinderen, of even iets anders wilt doen dan wandelen door vulkanische landschappen, dan zijn de zwembaden op IJsland een goed alternatief. Alle faciliteiten in Reykjavik worden verwarmd met geothermisch water en kinderen en tieners kunnen er genieten van de zwembaden, hot pots, glijbanen en sauna's die op verschillende locaties beschikbaar zijn.

De Zoo and Family Park in Reykjavik kan ook leuk zijn voor een ochtend of middag, met name voor de gezinnen met jongere kinderen. Hier vindt u alle belangrijke IJslandse boerderijdieren en wilde landzoogdieren zoals vossen en rendieren, evenals de altijd populaire zeehonden. Een fijne grote speeltuin ontbreekt uiteraard ook niet.

Ten slotte ligt op slechts een paar minuten van de stad het natuurreservaat Reykjanesfolkvangur, met het geothermische veld Krysuvik waar u vele stomende stromen en vijvers van kokende modder en water kunt zien, met daaromheen gele, groene en rode grond. Krysuvik heeft houten promenades en geprepareerde, gemakkelijke wandelpaden, geschikt voor jong en oud.

Boek een avontuurlijke pakketreis naar IJsland met kinderen

Kortom, een pakketreis boeken naar IJsland met kinderen is een ticket naar een onvergetelijk avontuur als gezin. Maak blijvende herinneringen, geniet van schitterende natuur, plan hiking trips, bezoek de vele geisers, geothermische bronnen en watervallen, en sla Reykjavik ook zeker niet over.

###

IJsland | vakantie, reis, reizen, rondreizen

Aftermovie of bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm of een aftermovie laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan