Isle of Skye

21 april 2021

Kilt Rock, Isle of Skye
(foto: Kilt Rock, Isle of Skye). 

Isle of Skye.

De Schotse eilanden bieden een pittoresk toevluchtsoord buiten het vasteland, vol met bezienswaardigheden en sterke drank om te drinken. Isle of Skye vormt daarop geen uitzondering; dankzij Skye's adembenemende natuurlijke fenomenen, winkels en restaurants en groeiende distilleerderij, is het een ideale bestemming voor een whisky reis naar Schotland. Bij Tallisker is het mogelijk een Schotse whisky proeverij te boeken.

Hoe te bezoeken

Hoewel het technisch gezien nog steeds een eiland is, is Skye sinds 1995 met het vasteland verbonden door een verkeersbrug - een deel van de A87. Deze verving de oude veerdienst tussen Kyle of Lochalsh en Kyleakin en - hoewel een stuk praktischer – een deel van het gevoel van avontuur en romantiek verdwijnt wanneer een aankomst over zee ontbreekt.

Overtochten "over de zee naar Skye" zijn echter nog steeds mogelijk voor de ongeneeslijke romantici. Met een CalMac-autoveerboot vaar je van Mallaig (op het vasteland) naar Armadale in het zuidwesten van Skye. Daarnaast is er een kleine, particuliere en karakteristieke veerboot Glenegld tussen Glenelg en Kylerhea op Skye. Als je deze laatste gebruikt, wordt je reistijd echter aanzienlijk verlengd: deze vaart normaliter alleen tussen begin april en oktober. Het schip dat in gebruik is, is de geliefde Glenachulish, de laatste handmatig bediende draaischijfveerboot in Schotland.

Er zijn geen spoorwegen op Skye. Het meest dichtstbijzijnde station is Mallaig (treinen vanuit Glasgow). Deze maakt een verbinding met Mallaig-Armadale veerboten. De verbinding Kyle of Lochalsh wordt gemaakt met treinen vanuit Inverness. Busdiensten zijn beschikbaar van Kyle naar Skye. Busmaatschappij City Link rijdt met bussen vanaf Glasgow en Inverness naar Skye. Lokale bussen op het eiland worden beheerd door Stagecoach.

Glasgow is de dichtstbijzijnde internationale luchthaven naar Skye, en het duurt maximaal zes uur rijden naar het eiland. De dichtstbijzijnde lokale luchthaven is Inverness, op twee en een half uur rijden van Portree. Beide luchthavens bieden meerdere autoverhuuropties.

Travel4Reasons verzorgt diverse reizen naar Schotland, waarbij er gekozen is om – binnen de rondreizen Schotland - Isle of Skye te bezoeken middels een dagtrip vanuit Fort Augustus of Fort William. Met een vertrek direct na het ontbijt en de mogelijkheid voor een diner in een van de restaurants op Skye, heb je een hele mooie lange dag op het prachtige eiland.

Wanneer te gaan?

Vermijd idealiter de piekmaanden juli en augustus tijdens de zomervakantie. Dit is wanneer Skye het drukst en duurst is.

Lente en herfst zijn over het algemeen rustiger en seizoensgebonden bedrijven die u misschien wilt bezoeken, zijn geopend. Accommodaties zijn ook gemakkelijker te vinden en goedkoper dan tijdens de meest populaire toeristische periode.

Winter is het laagseizoen en de rustigste tijd op het eiland, waardoor het een van de weinige mogelijkheden is voor meer serene excursies in de buitenlucht. Er is echter een zekere mate van moed vereist met betrekking tot het weer: de winters kunnen koud en nat zijn en de uren met daglicht zijn beperkter. U zult waarschijnlijk sneeuw zien op de hoge toppen van de Cuillin-heuvels.

Een ander mogelijk nadeel is dat sommige restaurants en ambachtswinkels tijdens het winterseizoen gesloten kunnen zijn. Alle distilleerderijen die hier te zien zijn, organiseren het hele jaar door rondleidingen, hoewel ze tijdens de wintermaanden meestal minder frequent zijn. Accommodaties zijn er in overvloed en bieden een goede prijs.

Ben je enthousiast geraakt over Schotland en zou je het eens als bestemming voor een mooie reis zien, bekijk dan onze mogelijkheden voor reizen Schotland - specifiek de rondreizen Schotland of een fly drive Schotland - waar we je reis op maat samenstellen.

###

Schotland | Vakantie, Flydrive, Autorondreis, Schotland per boot

Aftermovie of bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm of een aftermovie laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan