Zomervakantie in Zuid-Engeland

14 december 2020

Zuid Engeland - Lands End
(Foto: Lands End).

Zuid-Engeland & de Kanaaleilanden

Engeland als vakantiebestemming heeft heel veel gezichten. Londen, als grote Wereldstad voor een musical, weekend shoppen of een voetbalreis. The Cotswolds als typisch oud & historisch Engels. Lake District – in het Noorden – voor de natuurliefhebbers en wandelaars. Liverpool als muziekhoofdstad, vanuit de bekendheid van de Beatles (en de Beatles reizen). De prachtige klassieke universiteitssteden Cambridge en Oxford. Maar ook voor zonnige zomervakantie mogelijkheden in het échte Zuiden en de bijbehorende Kanaaleilanden.

Reizen Engeland?

Kies bv. voor auto reis Zuid Engeland

De twee zuidelijkste counties / graafschappen van Engeland zijn Devon en Cornwall. Vanwege de ligging geniet met name Cornwall zomers van een Tropisch klimaat. De prachtige kust – The Southwest Coast Path – laat langs de gehele route prachtige uitzichten zien en leidt langs schitterende pittoreske plaatsen als Port Isaac, Padstow, Newquay, Porthowan, St. Ives, Sennan, Penzance en – via Falmouth – weer terug naar het Noorden. Het is heerlijk rondrijden over veelal typisch Engelse smalle wegen. Erg leuk om deze reis te maken met een Cabrio.

De grootste en meest bekende stad van Cornwall is St. Ives. De stad heeft ruim 10,000 inwoners en is vooral bekend onder kunstliefhebbers en surfers. Het is absoluut de moeite om deze stad als uitvalsbasis te kiezen voor een verblijf in Zuid-Engeland. Zomers ligt het strand – midden in het dorp – heerlijk in de zon. Ook de vele café’s en restaurants in de haven en de behorende terrassen geven een beleving van een Zuid-Franse of Spaanse kustplaats. En alles wat nodig is voor een lekker vebrlijf is op loopafstand.
Buiten de stad zijn divers e bezienswaardigheden te bezoeken. We noemen Lands End – een mooie wandeling langs de meest Zuidelijke kustlijn van het Britse vaste land.  Sint Michael’s Mount – een eiland welke bij laag water vanaf het vaste land bereikbaar is en bij hoogwater omringd is door de zee. Op het eiland staat een kasteel uit de 15de Eeuw. Of Lizard Point – een prachtig ruige rotsformatie – waar je eveneens heerlijk kunt wandelen en uitwaaien langs de zee.

Twee andere grotere steden zijn Penzance en Falmouth. Als locatie een even interessante uitvalsbasis als St. Ives – vaak iets voordeliger in prijs en minder bruisend. Vanuit Penzance is het mogelijk om de Isles of Scilly te bezoeken. Dit – veelal door rijke Britse pensionado’s bewoonde eiland – is zeker leuk om eens te bezoeken. Het is er rustig, er kan heerlijk gewandeld worden en er zijn uitstekende restaurants voor een lunch of diner.

Autoreis Zuid-Engeland


Vakantie Kanaaleilanden

Wanneer er de ruimte is voor een 14-daagse vakantie of zelfs langer, is het ook zeker interessant Zuid-Engeland te combineren met de Kanaaleilanden. Een aanvullende vakantie naar Guernsey of Jersey is maken vanaf de zuidelijke havenstad Weymouth. De afstand tussen St. Ives en Weymouth is ruim 3 uren rijden. Op deze manier is er de mogelijkheid om vanuit Nederland / België het Kanaal over te steken naar Zuid-Engeland met de eigen auto  Via Weymouth te varen naar Jersey en / of Guernsey. En terug te reizen via St. Malo (midden Frankrijk).

Vakantie Kanaaleilanden

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Vakantie Guernsey en Jersey

De twee grootste eilanden van de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey vallen onder het Brits Kroonbezit. Dit betekent dat beide eilanden een eigen regering, eigen regels en een eigen munt hebben. Op deze manier vallen de eilanden onder het Britse Gemenebest. Buiten deze twee eilanden behoren ook (op volgorde van grootte) Sark, Alderney en Herm tot de eilandengroep en zijn deze overige 3 eilanden ook te bezoeken. Te adviseren valt om deze laatstgenoemde eilanden als dagtrip te bezoeken – het meest handig vanuit Guernsey.

De eilanden hebben veelal een Franse inslag. Ondanks dat ze tot het Britse land behoren, zijn met name de sfeer (bouw en omliggende aankleding van gebouwen) en de restaurants meer Frans dan Engels. Voor de toerist is het heerlijk toeven. Wat daar erg aan mee werkt is dat veel bewoners op de Kanaaleilanden eveneens gepensioneerd zijn en er hun oude dag leven. Hierdoor is de sfeer gemoedelijk, relaxt en gericht op genieten. Er kan gewandeld, gefietst, maar ook gesurft worden. Dus zeer zeker ook met kleine kinderen is het een heerlijke vakantiebestemming.

Ben je binnen onze reizen Engeland benieuwd naar de mogelijkheden voor een autoreis Zuid-Engeland al dan niet gecombineerd met een vakantie Kanaaleilanden bekijk de mogelijkheden van Travel4Reasons.

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan