In de Herfst naar Schotland; Pitlochry

10 november 2022

Queens view, Pitlochry, Scotland(Foto; Queens View, Pitlochry Schotland).

Wat mij betreft is Schotland op z’n mooist in de herfst. De prachtige landschappen waar je doorheen rijdt, veranderen in een kleurrijk sprookjesbos. Bezoek de talloze bossen en de Nationale Parken van Schotland van begin oktober tot ruim in November.

Idyllische locaties; Pitlochry

Één van de mooiste locaties van Schotland tijdens de herfst is Pitlochry. Vanwege de ligging – +/- 75 minuten boven Edinburgh en iets meer dan 3 uren rijden vanaf Newcastle – een ‘Must-see’ voor elke autoreis naar Schotland. Reis je nu met de boot naar Schotland of maak je de reis als Fly drive; Pitlochry ligt aan de voet van de Highlands en is als tussenverblijf op weg naar.. of als uitvalsbasis tijdens je vakantie in Schotland absoluut aan te raden.

Rekenend vanuit Pitlochry; Op 2 uren rijden naar Noorden ben je in hét whiskydistrict van Schotland – Speyside Area. Op iets meer dan een uur naar het Oosten vind je ‘The Home of Golf’; St. Andrews. Er gaat een rechtstreekse treinverbinding – duur iets meer dan een uur - van Pitlochry naar Edinburgh. En ook de ruige Westkant van Schotland ligt op een 90 minuten rijden.

Net buiten Pitlochry liggen de bossen Tay Forest Park en Faskally Forest. Je kunt hier prachtig wandelen langs en over de Garry Footbridge. Het plaatje kijkend vanaf Garry Bridge het dal in, is hét beeld van Schotland in de herfst.

Wanneer je de weg afrijdt – richting Loch Tummel – kom je op een uitzonderlijke locatie genaamd Queens View. Dit prachtige panorama dankt haar naam aan het verhaal waarin de vroegere Koningin van het Verenigd Koninkrijk zoekend naar een locatie voor haar buitenverblijf, hier terecht kwam. Omdat het schitterende uitzicht door mist volstrekt onzichtbaar was ten tijde van haar aanwezigheid, werd deze locatie al snel van haar lijst geschrapt. Het tegenwoordige Balmoral Castle is destijds gekozen als vakantielocatie voor de Britse ‘Royals’. Maar het uitzocht (zonder de mist) is magnifiek.

Het gebied biedt naast talloze wandelroutes, ook diverse rivieren om te vissen. River Tay wordt gezien als één van de mooiste rivieren om te vissen op regenboogforel. Maar ook de Olympische sport kajakken in de discipline Wildwater slalom, kan worden beoefend op de river Tay. Net buiten Aberfeldy’s is het bedrijf Freespirits gevestigd, wat tal van typisch avonturistische sporten begeleidt. De nabijgelegen bergen dienen als mooie locatie om te mountainbiken, canyoning of abseilen.

De ruige Highlands beginnen in de Cairngorm Mountains. Het gebied kan worden bereden via de A9 en leidt je dwars door het park naar Aviemore. Binnen een autoreis Schotland kun je vanaf Pitlochry diverse dagtrips maken, maar je kunt vanuit hier natuurlijk ook een rondreis Schotland maken van B&B naar B&B.


Enchanted Forest

Ieder jaar in oktober wordt er een heus spektakel georganiseerd “Enchanted Forest”. Met dit evenement wordt een prachtig bos versierd met licht, geluid en talloze sprookjesfiguren welke een prachtige tentoonstelling vormen voor jong en oud. De tickets zijn al ruim een jaar van tevoren verkrijgbaar en zeer populair.

Whisky reis Schotland

De bekende whiskydistilleerderijen van Blair Athol en Aberfeldy’s – Dewars liggen in (de nabijheid) van Pitlochry. Ook voor whiskyreizen Schotland kan Pitlochry ook zeer zeker dienen als rustig begin, voordat men doorrijdt naar de Speyside of wanneer men het stedelijke van Edinburgh wil combineren met de natuur.

Ben je enthousiast geraakt over Schotland en zou je het eens als bestemming voor een mooie reis zien, bekijk dan onze mogelijkheden voor reizen Schotland - specifiek de rondreizen Schotland of een fly drive Schotland - waar we je reis op maat samenstellen.

###

Schotland | Vakantie, Flydrive, Autorondreis, Schotland per boot

Bedrijfsfilms van DMPV. Ook een bedrijfsfilm laten maken?

Laatste blogs

Acda & de Munnik op Groningen Airport Eelde
Acda & de Munnik op Groningen ...

(Foto; Acda en de Munnik op Groningen Airport Eelde) 'Hoe dan ook...' Acda & de Munnik op Groningen ...

Lees verder
Ferry Noorwegen vanaf Emden
Ferry Noorwegen vanaf Emden

Ferry Noorwegen Na een onrustige start van het seizoen vaart de ferry van Holland Norway Lines alwe...

Lees verder
Whisky Monkeys
Whisky Monkeys

Whiskymonkeys.com Een nieuw journalistiek platform over whisky Over whisky is - naast het reizen - ...

Lees verder
Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan