Rondreizen Nederland
Rondreizen NederlandRondreizen NederlandRondreizen NederlandRondreizen NederlandRondreizen NederlandRondreizen NederlandRondreizen NederlandRondreizen NederlandRondreizen Nederland

Whisky rondreis via de Achterhoek

8  dagen | vanaf € 469 pp.

Geniet van een heerlijke whisky reis door Nederland. Bezoek drie volledig verschillende regio's, ieder op haar manier typisch Nederlands. Je bezoekt:

- Schiedam (Z-Holland)
- Zelhem (Achterhoek)
- Ootmarsum (Twente)

Reis in het kort:
- 7 nachten verblijf incl. ontbijt
- 4 jenever / whiskytours incl. een proeverij
- whisky pairing 3-gangen diner op de laatste avond
- één uitgave van het boek 'Whisky van de lage landen'
- uitgebreide reisbescheiden

Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie en de actuele seizoensprijs in het tablad Prijs.

Deel:

Reizen naar Nederland

Al onze arrangementen binnen Nederland zijn verzameld op de pagina reizen Nederland. Binnen het thema whisky rondreizen Nederland geven we specifiek aan wat je binnen onderstaand arrangement kunt verwachten.

Whisky rondreizen Nederland

Whisky rondreis via de Achterhoek

Binnen de 8-Daagse whisky reis door Nederland bezoek je 3 typisch en karakteristieken plaatsen in Nederland aan de hand van de whisky. We hebben Schiedam, Zelhem en Ootmarsum aan elkaar gekoppeld in één reis. Laat je verrassen door het veelzijdige Nederland en de heerlijke whisky.

De reis is inclusief:

 • Minimaal 7 overnachtingen inclusief ontbijt,
 • Één uitgave van het boek 'Whisky van de lage landen',
 • Bestemming 1:
  SCHIEDAM
  (2 nachten):
  Uitgebreide rondleiding door het Nationaal Jenever Museum:

  • Ontvangst met koffie of thee,
  • Entree Jenevermuseum op eigen gelegenheid,
  • Proeverij, inclusief luxe nootjesmix en tafelwater,
   keuze uit:

   Jeneverproeverij
   Gin proeverij
   (op verzoek ook Alcoholvrije proeverij)

 • Bestemming 2:
  ZELHEM
  (2 nachten):
  Uitgebreide rondleiding door de distilleerderij De Bronckhorst:

  • Koffie en Thee bij aankomst
  • Rondleiding en uitleg distilleren en maken van whisky
  • Proeverij van 3 drams naar keuze

 • Bestemming 3:
  OOTMARSUM
  (3 nachten):
  2 Whiskytours inclusief proeverij in de vorm van :

  • Dag 1:
   Een rondgang bij Distilleerderij Sculte door de stoker zelf met een afsluitende proeverij

  • Dag 2:
   Een rondgang bij Distilleerderij Kalkwijck door de stoker zelf met een afsluitende proeverij incl. een cask strenght uit het vat

 • Uitgebreid 3-gangen Whisky pairing diner op de laatste avond in hotel / restaurant 'De Rozenstruik' (Ootmarsum)
 • GGTO Garantiefonds
 • Uitgebreide reisbescheiden

Ideale reisperiode

Vanwege de Corona-maatregelen is er rekening gehouden met een aangepast schema wat betreft de rondleidingen in de stokerijen en distilleerderijen. De rondleidingen zijn op afspraak, begeleid met enkel je eigen gezelschap en je zult daarbij de ruimte en hebben om het een en ander rustig te bekijken, zonder drukte en met de 1,5 meter van elkaar.

De reis in Beeld

Whisky reizen Nederland

 

Leuk alternatief voor reizen in Nederland?

Vanwege de Coronasituatie, hebben we een leuk en structureel pakket reizen samengesteld voor in eigen land en bieden we - naast het bovenstaande arrangement - een aantal leuke alternatieve thema's voor reizen naar Nederland:

- Vakantie Noord-Nederland
- Whisky reizen Nederland
- Treinreizen Nederland
- Op de Wadden


Geef een reis of reischeque cadeau?

Op zoek naar een origineel cadeau? Onze reizen worden veelvuldig cadeau gedaan bij een pensioen, jubileum, verjaardag of bij behalen van een diploma. Geef dit arrangement of geef een reischeque cadeau. Bekijk de mogelijkheden en mail!

Whisky rondreizen Nederland Rondreis via de Achterhoek

Voor de arrangementen Whisky Rondreis via de Achterhoek kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. De prijzen zijn gedurende het gehele jaar gelijk.

Prijzen o.b.v. Combi B&B & Hotel:

  Va. 2 personen Va. 4 personen
A € 499 pp. € 469 pp.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan >>

 • Dag 1 - Aankomst Schiedam

  Op de eerste dag reis je op eigen gelegenheid naar Schiedam. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie.

 • Dag 2 - De geschiedenis van het stoken

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. We proberen de start van de rondleiding te plannen vlak na de lunch. De georganiseerde middag eindigt met een proeverij in het museum.

 • Dag 3 - Op weg naar Zelhem

  Op de derde dag reis je op eigen gelegenheid naar Zelhem. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie net buiten Zelhem.

 • Dag 4 - Distilleerderij De Bronckhorst

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 12:00 ben je welkom in de distilleerderij De Bronckhorst voor een rondleiding en proeverij.

 • Dag 5 - Op weg naar Ootmarsum

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Daarna reis je op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Vanaf 16:00 uur ben je welkom bij de geboekte accommodatie midden in het centrum van Ootmarsum.

 • Dag 6 - Distilleerderij Sculte

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 14:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Sculte. Va. 14:00 uur neemt Roy - de stoker - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. De georganiseerde middag eindigt met een proeverij in de Chesterfield.

 • Dag 7 - Distilleerderij Kalkwijck

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. De ochtend is vrij te besteden en je kunt de dag rustig beginnen. Vanaf 14:00 - na de lunch (op eigen gelegenheid) - ben je welkom in de distilleerderij van Kalkwijck. U rijdt hier zelf naar toe. Optioneel bieden we je georganiseerd taxivervoer. Va. 14:00 uur neemt Christian of Lisanne - de stokers - jullie mee voor de rondgang door de distilleerderij. De georganiseerde middag eindigt met een proeverij van de reeds uitgebracht Eastmoor whisky plus een cask strength uit het vat. Je eindigt de dag en tevens de reis met een 3-gangen whisky pairing menu in restaurant de Rozenstruik.

 • Dag 8 - Terug naar huis

  Je begint de dag met een heerlijk ontbijt. Het uitchecken gebeurt rond 11:00 uur en daarna ben je vrij te gaan.

Whisky rondreizen Nederland Je verblijf

Standaard verzorgen we kwalitatief hoogwaardige accommodatie binnen de Nederlandse whisky reizen. Vanwege het relatief korte karakter van je verblijf, staat de gastromie bovenaan en hebben we een accommodatie gekozen die past bij de sfeer van een whisky reis. Voor iedere ochtend behoort het ontbijt tot het arrangement.

SCHIEDAM (2 nachten):
Het georganiseerde verblijf wordt geboekt in hartje Schiedam - midden in het centrum. Je verblijft in Bed & Breakfast Museumkwartier op loopafstand van het museum, de molens, de winkelstraten en diverse restaurants.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig.

ZELHEM (2 nachten):
Je verblijf in Zelhem wordt geboekt net buiten het dorp in gastenverblijf Eenink. Deze B&B is zeer ruim opgezet, biedt een ruime tuin en tevens een keuken waar gebruik gemaakt kan worden van een koelkast en - in overleg - zelf gekookt kan worden. Uiteraard ben je op korte afstand van restaurants of een café.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig.

OOTMARSUM (3 nachten):
Je verblijf voor Ootmarsum wordt geboekt in het centrum van dit kunstenaarsdorp bij Bed & Breakfast en Hotel 'De Rozenstruik'. Het hotel is op loopafstand van de distilleerderij Sculte, de mooie en karakteristieke winkelstraten met tal van galleries en diverse restaurants.

De kamers zijn ruim opgezet en bieden allen ensuite faciliteiten als een ruime douche en toilet. Ook zijn de kamers ruim genoeg om je 's avonds terug te trekken met een boekje. Wifi is aanwezig.

Whisky rondreis via de Achterhoek
Whisky rondreis via de Achterhoek

Kunnen we een fiets meenemen?

Wanneer jezelf de mogelijkheid hebt om fietsen mee te nemen, dan is dit uiteraard een goed idee. Alle locaties lenen zich uitermate goed om een stuk te gaan fietsen.
Optioneel kun je ook overal een fiets (gewone fiets of e-bike) huren.

Ervaring

Ruim 15 jaar ervaring

Betrouwbaar

Lid van de VVKR en het GGTO Garantiefonds

Kennis

We maken elke reis eerst zelf

Op maat!

We passen elke reis naar uw wens aan